ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Ο απίστευτος τρόπος για να σας βοηθούν οι ξένοι στον δρόμο

Σας έχει τύχει ποτέ να χρειάζεστε μερικά ψιλά για ένα εισιτήριο λεωφορείου, αλλά να ντρέπεστε να ρωτήσετε κάποιον να σας βοηθήσει, επειδή είστε βέβαιοι ότι θα σας αρνηθεί; Μια νέα έρευνα από το γαλλικό πανεπιστήμιο Bretagne-Sud έρχεται να σα
Ο απίστευτος τρόπος για να σας βοηθούν οι ξένοι στον δρόμο

Σας έχει τύχει ποτέ να χρειάζεστε μερικά ψιλά για ένα εισιτήριο λεωφορείου, αλλά να ντρέπεστε να ρωτήσετε κάποιον να σας βοηθήσει, επειδή είστε βέβαιοι ότι θα σας αρνηθεί; Μια νέα έρευνα από το γαλλικό πανεπιστήμιο Bretagne-Sud έρχεται να σας υποδείξει τον πιο απλό τρόπο να γυρίσετε τις πιθανότητες υπέρ σας.

Και η μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα στολίδι-λουλούδι καρφιτσωμένο στα μαλλιά σας! Σίγουρα είναι μια μέθοδος που βοηθάει περισσότερο τις γυναίκες, αλλά τα αποτελέσματά της είναι πρωτοφανή.

Για τις ανάγκες του πειράματος οι ερευνητές έδωσαν σε δύο γυναίκες ηλικίας 19 ετών την οδηγία να περιπλανηθούν στους δρόμους της πόλης Lorient και η κάθε μία να ζητήσει από 120 ανθρώπους ηλικίας το πολύ 30 ετών την βοήθειά τους για ένα εισιτήριο λεωφορείου. Το έξτρα ενδιαφέρον ήταν ότι οι κοπέλες πότε έβγαζαν και πότε φόραγαν στα μαλλιά τους ένα στολίδι-λουλούδι, όταν ζητούσαν τη βοήθεια των περαστικών ή των οδηγών των λεωφορείων.

Οι περαστικοί ανταποκρίθηκαν θετικά στο 76,7% των περιπτώσεων που οι κοπέλες φορούσαν το λουλούδι, έναντι μόλις 50,8% όταν δεν το φορούσαν.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα λουλούδια προκαλούν θετικά συναισθήματα στους ανθρώπους και ευνοούν τις κοινωνικές σχέσεις. Προσθέτουν επίσης ότι η ανθρώπινη επικοινωνία μεταξύ δύο αγνώστων μπορεί να επηρεαστεί από ορισμένα αξεσουάρ στην εξωτερική εμφάνιση του καθενός.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Psychological Reports.

Διαβάστε επίσης:

Είστε αρκετά... ψυχοπαθής; Κάντε το τεστ!

Online test: Τι κοινό έχετε με το ντετέκτιβ Μονκ;

Αντιμετωπίστε τη φοβία σας για τις αράχνες! (video)

Ψυχολογικό τεστ: Μύθοι και αλήθειες για το στρες