ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Η θετική προσωπικότητα βασικό συστατικό της απόλυτης γοητείας

Κινέζοι ερευνητές επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά ότι η προσωπικότητα αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της ερωτικής έλξης, καθώς τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα μας ασκούν ισχυρή επίδραση στους ανθρώπους γύρω μας.

Η θετική προσωπικότητα βασικό συστατικό της απόλυτης γοητείας

Μάλιστα, στη σχετική μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Personality and Individual Differences, οι ερευνητές αναφέρουν πως η καλοσύνη και η ευγένεια μπορεί να επηρεάσουν την υποκειμενική αντίληψη της ομορφιάς.

Στη νέα μελέτη συμμετείχαν 120 ενήλικες (άντρες και γυναίκες), από τους οποίους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν μια σειρά από φωτογραφίες γυναικών. Δύο εβδομάδες μετά, επαναλήφθηκε η ίδια διαδικασία, τη δεύτερη φορά όμως μερικές φωτογραφίες συνοδεύονταν από μια θετική περιγραφή, άλλες από αρνητικά σχόλια και σε άλλες δεν δόθηκε κανένας περιγραφικός προσδιορισμός.

Στην πρώτη περίπτωση, οι βαθμολογίες που έδωσαν οι συμμετέχοντες δεν παρουσίασαν σημαντικές διαφορές, δεν ίσχυε όμως το ίδιο κατά το δεύτερο κύκλο δοκιμών. Τα θετικά ή αρνητικά σχόλια φάνηκε να επηρεάζουν τη γνώμη των συμμετεχόντων, καθώς οι επακόλουθες βαθμολογίες που έδωσαν ήταν υψηλότερες ή χαμηλότερες αντίστοιχα.

«Το καλό είναι και όμορφο», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές στη μελέτη, καθώς «η προσωπικότητα αντανακλά τα χαρακτηριστικά που αναζητούμε στους άλλους όπως ακριβώς ισχύει για την εξωτερική εμφάνιση».

Διαβάστε επίσης:

Η προσωπικότητα «προβλέπει» την πορεία της υγείας
Ποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας συνδέονται με την άνοια
Το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ