ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Investigation Discovery: Η αλλόκοτη εμμονή του με τα ούρα τον έστειλε στη φυλακή (vid)

Ένας εθισμός μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία του ατόμου. Αν και τα περισσότερα περιστατικά εθισμού αφορούν σε ναρκωτικά ή στο αλκοόλ, η περίπτωση του Robert Wells αποδεικνύει πως ο άνθρωπος μπορεί να εθιστεί σε οτιδήποτε.

Investigation Discovery: Η αλλόκοτη εμμονή του με τα ούρα τον έστειλε στη φυλακή (vid)

Ο κύριος Wells πίνει ανθρώπινα ούρα που προέρχονται κυρίως από μικρά παιδιά, καθώς θεωρεί πως αποτελούν την «πηγή της αιώνιας νεότητας».

Βασικό συστατικό κάθε εθισμού, σύμφωνα με τη «βίβλο» των ψυχιάτρων, το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών, είναι «η κατάχρηση μιας ουσίας παρά τις επακόλουθες αρνητικές συνέπειες της πράξης αυτής». Στην περίπτωση του Wells, ο παράδοξος εθισμός του τον οδήγησε στο δικαστήριο με την κατηγορία του σεξουαλικού εγκλήματος ενάντια σε παιδιά και κατ' επέκταση την καταδίκη σε πενταετή φυλάκιση.

Παρά τις δυσμενείς συνέπειες, η εμμονή του Wells παραμένει. Ο εθισμός του δεν αφορμάται από σεξουαλικές επιθυμίες, αλλά σχετίζεται με μια αλλόκοτη φαντασίωση. Ο Wells πιστεύει ότι πίνοντας τα ούρα μικρών παιδιών θα παραμείνει για πάντα νέος.

Περιττό να πούμε πως δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να υποδεικνύει έστω και στο ελάχιστο ότι κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει και παραμένει άγνωστο πού βασίζει ο Wells τη «θεωρία» του.

Σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Investigation Discovery, ο ειδικός στη διαχείριση των εθισμών Δρ Mike Dow, εξηγεί πως «ο Robert δεν είναι παιδόφιλος, αλλά οι πεποιθήσεις του βασίζονται σε μια ψευδαίσθηση».

Μάλιστα, ο Wells αναζητά «φρέσκα» ούρα, ακριβώς όπως ένας τοξικομανής αναζητά την καλύτερη και πιο δυνατή δόση ενός ναρκωτικού. Ο Wells αναγνωρίζει πως η περισυλλογή ούρων από ανυποψίαστους «δότες» είναι μια ηθικά μεμπτή πράξη, δυστυχώς όμως αυτό δεν αρκεί για να τον συγκρατήσει.

{youtube}SaSScXmebeQ{/youtube}

Διαβάστε επίσης:

Οι 20 πιο παράλογες φοβίες σε ένα μόνο βίντεο!
Το ψυχολογικό προφίλ του επίδοξου δολοφόνου
Οι 5 πιο αλλόκοτες διαταραχές του ύπνου