ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Δείτε τα μοναδικά οφέλη που έχει το γέλιο για την υγεία μας

"Το γέλιο είναι φάρμακο". Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει αυτή την έκφραση από τους παλιότερους;

Δείτε τα μοναδικά οφέλη που έχει το γέλιο για την υγεία μας

Και όμως, δεν είναι κάποια υπερβολή. Το γέλιο λειτουργεί ευεργετικά στον οργανισμό, ακριβώς όπως κάνει και ένα φάρμακο.

Δείτε τα μοναδικά οφέλη που έχει το γέλιο στην υγεία μας:

Είναι καλό για την καρδιά: Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακές παθήσεις τείνουν να γελούν λιγότερο από ό,τι οι άνθρωποι που δεν έχουν προβλήματα καρδιάς.

Συμβάλλει στην καταπολέμηση του καρκίνου: Πολλές κλινικές θεραπείας και αντιμετώπισης του καρκίνου χρησιμοποιούν το γέλιο ως τεχνική που ενισχύσει την ψυχολογία του ασθενή και τον ανακουφίζει από τον πόνο.

Μειώνει το στρες: Το γέλιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα κατά του στρες. Το άγχος είναι μια από τις συχνότερες υποκείμενες αιτίες πολλών ασθενειών. Ανακουφίζει από την ένταση της καθημερινότητας και αυξάνει την ποσότητα οξυγόνου που παίρνει το σώμα.

Ανακουφίζει από τον πόνο: Το γέλιο αυξάνει την παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες είναι οι χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που συνδέονται με την ανακούφιση του πόνου. Ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπίστωσαν ότι η μείωση του πόνου είναι ανάλογη με το πόσο συχνά και αυθόρμητα γελάει ο άνθρωπος.

Καταπολεμάει την κατάθλιψη: Έρευνες έχουν δείξει ότι το γέλιο βοηθά στην μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και οι άνθρωποι που γελάνε περισσότερο έχουν λιγότερες περιόδους κατάθλιψης στην ζωή τους. Ακόμα και οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το χιούμορ ως μηχανισμό αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων έχουν γενικά μια πιο θετική άποψη για τη ζωή, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της κατάθλιψης.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα καταλάβετε ότι παθαίνετε νευρικό κλονισμό

Το ψυχολογικό προφίλ του επίδοξου δολοφόνου

Η μελαγχολική μουσική είναι καλή για το... ηθικό μας

Facebook Demetricator: Σπάστε την "εξάρτηση" από τους αριθμούς στο facebook