ΥΓΕΙΑ

Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι και ανώδυνα

Χωρίς νυστέρι,ανώδυνα  και με την έγχυση αυτόλογουλίπους γυναίκες και άνδρες μπορούν άμεσα να αποκτήσουν νεανικά μάτια, απαλλαγμένοι από μαύρες σακούλες καιπεσμένα βλέφαρα!
Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι και ανώδυνα

Χωρίς νυστέρι,ανώδυνα και με την έγχυση αυτόλογουλίπους γυναίκες και άνδρες μπορούν άμεσα να αποκτήσουν νεανικά μάτια, απαλλαγμένοι από μαύρες σακούλες καιπεσμένα βλέφαρα!

Η εξέλιξη της πλαστικήςχειρουργικής στον τομέα της βλεφαροπλαστικής, με τη νέα τεχνική micro fat grafting, «δίνει νεανικά μάτια», καθώς τα μάτια αποτελούντο κυρίαρχο αισθητηριακό μας όργανο και το πρώτο σημείο που παρατηρούμε σ’ ένανάνθρωπο.

«Για πολλούς αιώνες, ταμάτια, κυρίως τα γυναικεία, έχουνυπάρξει το επίκεντρο μεγάλης προσοχής. Τα βλέφαρα, οι βλεφαρίδες και ηεπιδερμίδα γύρω από τα μάτια έχουν αποτελέσει αντικείμενο ατέλειωτων παραλλαγώνόσον αφορά τις αποχρώσεις, τη μορφή και τον καλλωπισμό τους, σε κάθε πολιτισμόστην ιστορία του κόσμου» αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός κ Άρης Νταμάγκας, αναπληρωτής διευθυντής στηνκλινική Πλαστικής Χειρουργικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Μάλιστα προσθέτει ο κΝταμάγκας, «στους πολιτισμούς πολλών χωρών, η επαφή με το βλέμμα συνιστά μιαπνευματική και αναζωογονητική εμπειρία.

Επίσης, με το βλέμμα εκφράζουμε συναισθήματα, μηνύματα και φλερτάρουμε».

Η νέα τεχνική micro fat grafting, που εφαρμόζεταιαπό διάσημους πλαστικούς σε όλο τον κόσμο, κερδίζει καθημερινά έδαφος, καθώς προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα.

Η νέα τεχνική, σύμφωνα μετους πλαστικούς χειρουργούς εφαρμόζεται για την αποκατάσταση στις περιπτώσεις:

--Πτώσης του φρυδιού και μείωσηςτης απόστασης αυτού από την πτυχή του άνω βλεφάρου

--Στις «σακούλες» στα άνω και κάτωβλέφαρα

--Στο πόδι της «χήνας»

--Μαύρων κύκλων στα κάτω βλέφαρα

--Στην «αύλακα» ή δάκρυ στοεσωτερικό των κάτω βλεφάρων

--Στη χαρακτηριστική διαφορά στη μετάβαση του δέρματος από το κάτω βλέφαρο στο μάγουλο

«Σχεδόν όλα τα παραπάνωμπορεί να αντιμετωπιστούν πλέον χωρίς νυστέρι, ειδικά αν η έκτασή τους δενείναι μεγάλη» συμπληρώνει ο κ Νταμάγκας.

ΤΕΧΝΙΚΗ MICRO FAT GRAFTING

Με την τεχνική micro fat grafting οπλαστικός με τοπική αναισθησία στοιατρείο του λαμβάνει μικρή ποσότητα λίπους από τα σημεία του σώματος τηςγυναίκας ή του άνδρα, όπου υπάρχει διαθέσιμο. Στη συνέχεια γίνεται επεξεργασίατου λίπους και ακολούθως εγχύεται μεειδική κάνουλα στις παρακάτω περιοχές:

--Στην περιοχή του φρυδιού (επιτυγχάνει ανόρθωσή του και το βλέμμα΄΄ανοίγει΄΄ και γίνεται ξεκούραστο και πιο νεανικό)

--Στην αύλακα του εσωτερικού των κάτω βλεφάρων

--Στην περιοχή ανάμεσα στο κάτω βλέφαρο και το ζυγωματικό, για να γίνει το δέρμα ενιαίο(χωρίς κοιλότητες και ρυτίδες)όπως είναι στις νεότερες ηλικίες.

--Παράλληλα τα βλαστοκύτταρα που υπάρχουν στο λίπος ανανεώνουν το δέρμα καιτου δίνουν νεανική όψη και φρεσκάδα. Ταυτόχρονα εξαφανίζονται οι μαύροι κύκλοι και οι λεπτές ρυτίδες της έξω γωνίας τωνβλεφάρων

Η επάνοδος στηνκαθημερινότητα γίνεται σε λίγες ημέρες, όταν υποχωρήσει το οίδημα. Επίσης ητεχνική μπορεί να συνδυαστεί με botox ή/και peeling για μεγιστοποίηση του αποτελέσματος.

«Τα αποτελέσματα με τηνεφαρμογή της τεχνικής του micro fat grafting είναι θεαματικάκαθώς τόσο η γυναίκα όσο και ο άνδρας «αποκτούν» νεανικά μάτιαχωρίς το στίγμα της επέμβασης» καταλήγει ο κ Νταμάγκας.

Σύμφωνα με τουςπλαστικούς χειρουργούς, κάνοντας μια κλασσική βλεφαροπλαστική, μπορεί ναδιορθωθούν η χαλάρωση του δέρματος και οι “σακούλες”. Όμως πολύ συχνά ησυνολική εικόνα των βλεφάρων δεν είναι η επιθυμητή κι αυτό οφείλεται στογεγονός ότι η μόνη παρέμβαση που γίνεται αφορά μόνο αφαίρεση δέρματος καιλίπους, με συχνό αποτέλεσμα τα «βαθουλωμένα και στρογγυλεμένα » μάτια.

Τα πλεονεκτήματα τηςτεχνικής micro fat grafting είναι ότι αναπλάθει τα βλέφαρα με τρόπο φυσικό και αρμονικό. Αυτόεπιτυγχάνεται με την επανατοποθέτηση, όχι με την αφαίρεση, του λίπους στη σωστήθέση .Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί μικρή αφαίρεση της περίσσειαςτου δέρματος στο άνω βλέφαρο και, ηενίσχυση του χαλαρωμένου σφιγκτήρα του κάτω βλεφάρου με ειδικά ράμματα στην έξωγωνία του ματιού (κανθοπλαστική). Έτσι πέρα από τη χαλάρωση και τις “σακούλες”,διορθώνεται η απόσταση της κόρης από το κατώτερο σημείο του σφιγκτήρα των κάτωβλεφάρων (όπως είναι στις νεαρές ηλικίες), καθώς και το σχήμα και ο τόνος τωνβλεφάρων.