ΥΓΕΙΑ

Δείτε ποιες είναι οι κορυφαίες αντικαρκινικές συνήθειες

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο καρκίνος στοιχίζει περίπου οκτώ εκατομμύρια ζωές το χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δείτε ποιες είναι οι κορυφαίες αντικαρκινικές συνήθειες

Περίπου το 30% των κρουσμάτων οφείλονται στις κακές συνήθειες που έχουμε υιοθετήσει, κάτι που σημαίνει ότι ως ένα βαθμό μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου.

Δείτε ποια είναι τα μέτρα προστασίας που προτείνει το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο (WCRF).

1. Τήρηση του φυσιολογικού Δείκτη Μάζας Σώματος: Ως φυσιολογικό ορίζεται το εύρος 18,5-24,9.

2. Καθημερινή γυμναστική: Πρέπει να γυμναζόμαστε τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα.

3. Πολλές φυτικές τροφές: Πρέπει να καταναλώνουμε ποικιλία φρούτων και λαχανικών, προϊόντα ολικής άλεσης και όσπρια.

4. Αποχή από τις τροφές με μεγάλη ενεργειακή πυκνότητα: Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα αναψυκτικά, τα παχυντικά σνακ και το πρόχειρο φαγητό. Πρόκειται για τροφές με πολλά λιπαρά, λίγες φυτικές ίνες και πολλή ζάχαρη.

5. Όχι πολύ κρέας: Δεν πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερα από 500 γραμμάρια (μαγειρεμένο) κόκκινο κρέας την εβδομάδα, ενώ πρέπει να αποφεύγουμε τα αλλαντικά.

6. Όχι πολύ αλκοόλ: Το επιτρεπόμενο όριο για τους άνδρες είναι δύο ποτά την ημέρα και για τις γυναίκες ένα ποτό την ημέρα.

7. Όχι πολύ αλάτι: Το αλάτι συνδέεται άμεσα με τον καρκίνο του στομάχου. Η ημερήσια πρόσληψη αλατιού δεν πρέπει να ξεπερνά τα 6 γραμμάρια (περίπου 2,5 γραμμάρια νάτριο).

8. Θηλασμός για τα βρέφη: Οι νέες μητέρες πρέπει να θηλάζουν το μωρό τους τουλάχιστον κατά τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους.

Διαβάστε επίσης:

Οι καθημερινές συνήθειες που συμβάλλουν στην εκδήλωση καρκίνου
Το κάνουμε όλοι και αυξάνει τρομακτικά τον κίνδυνο καρκίνου
Αυτή είναι η πιο ισχυρή φυσική αντικαρκινική ουσία