ΥΓΕΙΑ

Ασκήσεις Kegel: Προλαμβάνουν την ακράτεια και απογειώνουν το σεξ

Οι ασκήσεις για ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους, ευρύτερα γνωστές ως ασκήσεις Kegel, είναι απαραίτητες για την πρόληψη ή τη διαχείριση της ακράτειας αλλά παράλληλα συμβάλλουν στην υγιή σεξουαλική ζωή της γυναίκας, καθώς διευκολύνουν την επίτευξη του οργασμού.

Ασκήσεις Kegel: Προλαμβάνουν την ακράτεια και απογειώνουν το σεξ

Ιταλοί ερευνητές διαπίστωσαν, όμως, ότι είναι ευεργετικές και για τους άνδες, καθώς αποτελούν εξαιρετικά αποτελεσματικό μέτρο ενάντια στην πρόωρη εκσπερμάτιση.

Οι ασκήσεις Kegel δυναμώνουν τους μύες στην περιοχή της λεκάνης, οι οποίοι υποστηρίζουν τη μήτρα, την ουροδόχο κύστη, το λεπτό έντερο και το ορθό. Οι ασκήσεις αυτές δε χρειάζονται ειδικό εξοπλισμό και μπορείτε να τις κάνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Για να κάνετε σωστά τις ασκήσεις Kegel, θα πρέπει πρώτα να εντοπίσετε τους μύες της λεκάνης που πρέπει να γυμνάσετε και στη συνέχεια να εξασκηθείτε ώστε να εφαρμόζετε τις απαιτούμενες εναλλαγές σύσφιξης και χαλάρωσης.

Για να βρείτε ποιοι είναι οι μύες που θέλετε να γυμνάσετε, προσπαθήστε να διακόψετε την ενούρηση ενώ βρίσκεστε στην τουαλέτα. Αυτοί είναι οι μύες του πυελικού εδάφους.

Για να κάνετε τις ασκήσεις Kegel, η ουροδόχος κύστη θα πρέπει να είναι εντελώς άδεια. Ξαπλώστε ανάσκελα και σφίξτε τους μύες για 5 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια χαλαρώνετε τους μύες της λεκάνης για 5 δευτερόλεπτα.

kegel1

Κάντε 10 επαναλήψεις σύσφιξης και χαλάρωσης. Μέρα με τη μέρα, προσπαθήστε να αυξήσετε τη διάρκεια κάθε κύκλου, συσφίγγοντας και χαλαρώνοντας τους μύες για 10 δευτερόλεπτα εναλλάξ.

kegel2

Για καλύτερα αποτελέσματα, προσπαθήστε να συσφίγγετε μόνο αυτούς τους μύες, χωρίς συσπάσεις των μυών στην κοιλιά, τους μηρούς ή τους γλουτούς. Αποφύγετε επίσης να κρατάτε την αναπνοή σας.

Βάλτε τις ασκήσεις Kegel στο καθημερινό σας πρόγραμμα, κάνοντας τρία σετ των 10 επαναλήψεων την ημέρα. Δεν είναι απαραίτητο να ξαπλώσετε για να γυμνάσετε τους μύες του πυελικού εδάφους. Μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις όπου κι αν βρίσκεστε, για παράδειγμα όταν κάθεστε στον καναπέ ή μπροστά στον υπολογιστή.

Διαβάστε επίσης:

Η άσκηση που συνεισφέρει στους πιο δυνατούς οργασμούς (vid)
Οι ασκήσεις που βάζουν τέλος στην πρόωρη εκσπερμάτιση