ΥΓΕΙΑ

Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνεται παράλληλα με την σωματική άσκηση

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια ειδικής εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα τύπου smartphone έδειξε ότι οι άνθρωποι τείνουν να πίνουν περισσότερο αλκοόλ κατά τις ημέρες που είναι σωματικά πιο δραστήριοι.

Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνεται παράλληλα με την σωματική άσκηση

Η έρευνα που έγινε από τον οργανισμό Northwestern Medicine εξέτασε τις περιπτώσεις 150 ατόμων ηλικίας 18-89 ετών, καταγράφοντας τη σωματική τους δραστηριότητα και την κατανάλωση αλκοόλ σε ειδική εφαρμογή για smartphones για 21 συνεχόμενες ημέρες σε τρεις διαφορετικές περιόδους κατά τη διάρκεια ενός έτους.

"Από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ασκούνταν πολύ και είχαν εξίσου χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ (...) Αλλά μόλις πλησίαζε το Σαββατοκύριακο, από την Πέμπτη και μετά, αύξαναν τόσο την σωματική τους δραστηριότητα όσο και την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών", επισήμανε ο επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας, δρ David Conroy.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι περαιτέρω μελέτες θα βοηθήσουν να προσδιοριστεί το τι ακριβώς είναι εκείνο που οδηγεί τους ανθρώπους να πίνουν περισσότερο αλκοόλ στις μέρες που γυμνάζονται περισσότερο.

Τόσο η ανεπαρκής σωματική δραστηριότητα όσο και η κατανάλωση αλκοόλ συνδέονται με πολλά προβλήματα υγείας, ενώ η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει ταυτόχρονα πολλές έμμεσες επιπλοκές στην οικονομική κατάσταση των ατόμων.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Health Psychology.

Διαβάστε επίσης:

Τα αλκοολούχα ποτά που δεν περιέχουν ζάχαρη ή υδατάνθρακες

Η βότκα που βάζει τέλος στο hangover!

Κονδυλώματα & αλκοόλ: Η άγνωστη σχέση μεταξύ των δύο