ΥΓΕΙΑ

Ακούστε και αυτό: 2 σοβαρές ασθένειες που φαίνονται στο σχήμα του αυτιού σας

Από τα χείλη μας μέχρι τη μύτη μας και τα αυτιά μας, το ανθρώπινο σώμα μπορεί να μας δώσει μια πληθώρα ενδείξεων, για θέματα που αφορούν την υγεία μας.

Ακούστε και αυτό: 2 σοβαρές ασθένειες που φαίνονται στο σχήμα του αυτιού σας

Τα αυτιά μας δεν είναι μόνο όργανα της ακοής που μεταφέρουν τα ηχητικά κύματα από το κανάλι του αυτιού στο τύμπανο μας και από εκεί στον εγκέφαλο.

Μπορούν επίσης να μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε σοβαρά προβλήματα υγείας. Συγκεκριμένα, το σχήμα του λοβού του αυτιού και οι πτυχώσεις που δημιουργούνται, μπορεί να είναι ένας "οδηγός" για δύο πολύ σοβαρές ασθένειες.

Η εμφάνιση του εξωτερικού του αυτιού μας μπορεί να παρέχει πληροφορίες για την υγεία της καρδιάς μας. Η διαγώνια πτυχή στον λοβό του αυτιού είναι πιθανός δείκτης για στεφανιαία νόσο.

Μια έρευνα του 1989 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Heart Journal έδειξε ότι οι διαγώνιες πτυχώσεις στο αυτί σχετίζονται με καρδιαγγειακά αίτια θανάτου σε άνδρες και γυναίκες.

Οι πτυχώσεις στον λοβό του αυτιού μπορεί επίσης να είναι ένα χαρακτηριστικό του συνδρόμου Beckwith-Wiedemann. Αυτή η πάθηση επηρεάζει πολλά μέρη του σώματος και ταξινομείται ως "σύνδρομο υπερανάπτυξης".

Τα βρέφη που εμφανίζουν αυτή την πάθηση είναι σημαντικά μεγαλύτερα σε μέγεθος από τον μέσο όρο των άλλων παιδιών της ηλικίας τους και εξακολουθούν να αναπτύσσονται και να αυξάνουν το βάρος τους με έναν ασυνήθιστο ρυθμό κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας.

Διαβάστε επίσης:

Κοκκινίζουν εύκολα τα αυτιά σας; Δείτε τι φταίει

Οι πιο απίθανες αιτίες που έχετε προβλήματα μνήμης

Εγκεφαλικό: 5 συμπτώματα που πρέπει ΟΛΟΙ να γνωρίζουμε

Ακόμα μία σοβαρή νόσος συνδέθηκε επιστημονικά με την παχυσαρκία