ΥΓΕΙΑ

Πώς οι ώρες που εργάζεστε συνδέονται με την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ

Ερευνητές από το Φινλανδικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Υγείας μελέτησαν τις συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων που μπορεί να έχουν οι πολλές ώρες εργασίας και οι υπερωρίες όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ και δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στην επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal (BMJ).

Πώς οι ώρες που εργάζεστε συνδέονται με την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ

Για τις ανάγκες της έρευνάς τους εξέτασαν τις περιπτώσεις 333.693 ανθρώπων από 14 διαφορετικές χώρες. Επίσης, τοποθέτησαν το "όριο κινδύνου" για την τάση προς τον αλκοολισμό στην κατανάλωση 14 ή περισσοτέρων ποτών ανά εβδομάδα για τις γυναίκες και τα 21 ποτά για τους άνδρες.

Αυτό είναι ένα όριο όπου οι ερευνητές πιστεύουν ότι αν ξεπεραστεί οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο υγείας, όπως ηπατική νόσο, καρκίνο, καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο, ψυχικές διαταραχές και τραυματισμούς, καθώς επίσης τα κοινωνικά προβλήματα ενός ατόμου από την επικίνδυνη χρήση αλκοόλ, που περιλαμβάνουν οικογενειακά ζητήματα, βία, ατυχήματα στον δρόμο, κόστος υγειονομικής περίθαλψης και μείωση της παραγωγικότητας της εργασίας του.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εκείνοι οι συμμετέχοντες που εργάζονταν πάνω από 55 ώρες την εβδομάδα ήταν 16% πιο πιθανό να ξεπεράσουν το "όριο κινδύνου" κατανάλωσης αλκοόλ.

Επίσης, εκείνοι που εργάζονται 35-40 ώρες/εβδομάδα ήταν 11% πιο πιθανό να ξεπεράσουν αυτό το όριο. Σε κάθε περίπτωση, βρέθηκε ότι όσο περισσότερες ώρες εργάζεται ο άνθρωπος, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να εκδηλώσει συμπτώματα αλκοολισμού.

Ταυτόχρονα, σε μια παράλληλη, μικρότερη έρευνα, η οποία έγινε διαδικτυακά από τον οργανισμό Drinkaware, διαπιστώθηκε ότι το 60% των εργαζομένων πιστεύει ότι η βασικότερη αιτία για το αυξημένο στρες στην ζωή του είναι οι πολλές ώρες που εργάζεται κάθε εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Αλκοόλ και κρύο: Μύθος ή πραγματικότητα

Γενετικός χάρτης της παχυσαρκίας: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η ανεργία είναι η αιτία για 1 στις 5 αυτοκτονίες

Ηπατική ανεπάρκεια: Τα προειδοποιητικά συμπτώματα & τα αίτια