ΥΓΕΙΑ

Το λουμπάγκο εμφανίζεται σε εκείνους που ξυπνούν νωρίς

Αυστραλοί ερευνητές καταγράφουν τις αιτίες αυτού του πόνου στο κάτω μέρος της πλάτης και μάλλον θα σας εκπλήξουν. Το 10% του ενήλικου πληθυσμού καθηλώνεται από αυτόν τον πόνο, σύμφωνα με τους ερευνητές και τον ΠΟΥ.

Το λουμπάγκο εμφανίζεται σε εκείνους που ξυπνούν νωρίς

Μια ομάδα με αρχηγό την καθηγήτρια Manuela Ferreira, από το πανεπιστήμιου το Σύδνεϋ, δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στην εφημερίδα Arthritis Care & Research, εξέτασαν 999 ασθενείς που εισήχθησαν στα επείγοντα με σφοδρούς πόνους στην πλάτη αλλά όχι χρόνιους. Ο καθένας είχε αναφέρει περίπου 12 περιστατικά πόνου 96 ώρες πριν την εισαγωγή του.

Χωρίς έκπληξη αρχικά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που ασκούν μια δύσκολη χειρωνακτική εργασία κινδυνεύουν κατά 8% περισσότερο. Άλλες πληροφορίες όμως που έμαθαν από την έρευνα ήταν πιο απρόσμενες...

• Είναι πιο πιθανό να πάθετε λουμπάγκο κατά τις 8-11 το πρωί παρά από το μεσημέρι και μετά. Αυτό οφείλεται στους σπόνδυλους κοντά στην μέση οι οποίοι πρήζονται κατά την νύχτα.
• Μην σηκώνετε βάρη όταν είστε κουρασμένοι ή αφηρημένοι. Στους δεύτερους ο κίνδυνος φτάνει μέχρι και το 27%!
• Το αλκοόλ ή η σεξουαλική δραστηριότητα δεν βλάπτουν την πλάτη μας δηλώνουν έκπληκτοι οι ερευνητές. Ωστόσο ο τρόπος για να είμαστε σίγουροι ότι θα αποφύγουμε το λουμπάγκο είναι η φυσική δραστηριότητα.

Διαβάστε ακόμη:

Πόνοι χαμηλά στη μέση: Πώς να κάνετε σωστά μασάζ (vid)

Απρόσμενοι λόγοι που έχετε διάφορους πόνους στο σώμα

Βεντούζες: Πόσο αποτελεσματικό είναι το γιατροσόφι της γιαγιάς

Εξαφανίστε τους πόνους στη μέση με video games!

Κάψιμο στην πλάτη: Για ποιες παθήσεις προειδοποιεί