ΥΓΕΙΑ

Πέντε αντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά και είναι πολύ πιο βρώμικα από την τουαλέτα

Μετά τη χρήση τουαλέτας και ειδικά δημόσιας πλένουμε τα χέρια μας ή χρησιμοποιούμε απολυμαντικό υπό τον φόβο των μικροβίων.

Πέντε αντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά και είναι πολύ πιο βρώμικα από την τουαλέτα

Υπάρχουν όμως αντικείμενα στο σπίτι μας με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή, που είναι πολύ πιο βρώμικα.

Κινητό τηλέφωνο
Τα κινητά τηλέφωνα έχουν 10 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας. Οι πιθανότητες μόλυνσης είναι υψηλότατες, αφού είναι κοντά στο στόμα, γι' αυτό και ο συστηματικός καθαρισμός τους είναι αναγκαίος.

Πληκτρολόγιο
Το πληκτρολόγιο έχει 200 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας. Παρότι δεν συνηθίζετε να το καθαρίζετε, είναι απολύτως απαραίτητο, αφού όταν γράφετε πιάνετε το πρόσωπο, το στόμα κλπ.

Οδοντόβουρτσα
Τα βακτήρια που αναπτύσσονται από το καζανάκι μπορούν να παραμείνουν στον αέρα μέχρι και 2 ώρες. Με δεδομένο ότι η οδοντόβουρτσα βρίσκεται στον ίδιο χώρο, αντιλαμβάνεστε σε τι πηγή μόλυνσης μπορεί να μετατραπεί η οδοντόβουρτσά σας.

Σφουγγάρια
Έχουν 10 εκατομμύρια βακτήρια ανά τετραγωνικό χιλιοστό και είναι γνωστό ότι είναι 2.000.000 φορές πιο βρώμικα από ένα κάθισμα τουαλέτας, γεγονός που μπορεί σίγουρα να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας. Εκτός από την συχνή αλλαγή τους, μπορείτε να τα καθαρίζετε τακτικά στο πλυντήριο πιάτων.

Ξύλο κοπής
Τα ξύλα κοπής, που χρησιμοποιείτε για να κόψετε το ωμό κρέας είναι φορέας βακτηρίων, άρα και επιβλαβή για την υγεία. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι κατά μέσο όρο οι επιφάνειες κοπής έχουν 200 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο! Δείτε πόσα μικρόβια μεταδίδονται με ένα φιλί...

Πόσο πιο βρόμικες είναι οι δημόσιες τουαλέτες; Οι επιστήμονες απαντούν