ΥΓΕΙΑ

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Τι σημαίνει αν δεν φεύγει μια μελανιά;

Ο Mikhail Varshavski ανακηρύχθηκε από το περιοδικό People ως ο πιο σέξι γιατρός!

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Τι σημαίνει αν δεν φεύγει μια μελανιά;

Μεταξύ των εφημεριών στο νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϊ όπου κάνει την ειδικότητά του και των δραστηριοτήτων του ιδρύματος Limitless Tomorrow που έχει ιδρύσει με σκοπό την οικονομική ενίσχυση νέων, ο εμφανίσιμος γιατρός βρήκε λίγο χρόνο για να απαντήσει σε μια συχνή απορία.

Σε συνεργασία με το Women’s Health, ο Mikhail Varshavski απαντά μέσα από βίντεο ερωτήσεις αναγνωστών σχετικά με διάφορα καθημερινά ζητήματα υγείας.

Η αναγνώστρια ρωτά: «Έπεσα προσφάτως από τις σκάλες επειδή έσπασε το τακούνι από το παπούτσι μου. Ευτυχώς δεν έσπασα ούτε στραμπούληξα τίποτα, εμφάνισα όμως μια τεράστια μελανιά στο δεξιό γλουτό μου, η οποία όλο και χειροτερεύει και πονά ακόμη. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό; Πρέπει απλώς να περιμένω να φύγει ή υπάρχει λόγος ανησυχίας και πρέπει να πάω στο γιατρό;»

Ο γιατρός συνιστά την επίσκεψη σε ειδικό, καθώς οποιαδήποτε μυοσκελετική ενόχληση που επιμένει για περισσότερο από μία εβδομάδα πρέπει να αξιολογείται αναλυτικότερα. Μια απλή κλινική εξέταση ή μια ακτινογραφία μπορούν να υποδείξουν εάν υπάρχει βλάβη που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Όσον αφορά το χρόνο επούλωσης μιας μελανιάς, ο Varshavski αναφέρει πως δεν υποχωρεί απαραίτητα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Μπορεί να παραμείνει ορατή ακόμη και για ολόκληρες εβδομάδες ή και για μήνες. Ο πόνος και η δυσκολία στη βάδιση αποτελούν συμπτώματα που υποδεικνύουν ότι χρειάζεται περαιτέρω αξιολόγηση από το γιατρό.

Διαβάστε επίσης:

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Οι μύκητες των γεννητικών οργάνων αντιμετωπίζονται χωρίς φάρμακα;

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Πώς αντιμετωπίζεται η έλλειψη σιδήρου;

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Πού οφείλεται το πρήξιμο στις αρθρώσεις;