ΥΓΕΙΑ

Πρωτοποριακό τεστ εντοπίζει τον καρκίνο του μαστού σε 20 λεπτά

Μία πρωτοποριακή και καινοτόμα μέθοδο, που εξασφαλίζει την αποφυγή τωνλανθασμένων διαγνώσεων για τον καρκίνο του μαστού, βρήκαν ερευνητές τουΠανεπιστημίου της Γιούτα των ΗΠΑ, όπως δημοσιεύεται στο  περιοδικό «Magnetic Resonance in Medicine».
Πρωτοποριακό τεστ εντοπίζει τον καρκίνο του μαστού σε 20 λεπτά

Μία πρωτοποριακή και καινοτόμα μέθοδο, που εξασφαλίζει την αποφυγή τωνλανθασμένων διαγνώσεων για τον καρκίνο του μαστού, βρήκαν ερευνητές τουΠανεπιστημίου της Γιούτα των ΗΠΑ, όπως δημοσιεύεται στο περιοδικό «Magnetic Resonance in Medicine».

Η συγκεκριμένη μέθοδος, της οποίας τα αποτελέσματα βγαίνουν σε μόλις 20λεπτά, μετρά τα επίπεδα του νατρίου στο μαστό, που, σύμφωνα με τους επιστήμονες,αυξάνονται, όταν υπάρχουν κακοήθεις όγκοι.

Η μέτρηση πραγματοποιείται με τη χρήση μιας νέας συσκευής μαγνητικήςαπεικόνισης, η οποία δίνει σημαντικές πληροφορίες, που δεν παρέχει καμία απότις μεθόδους που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, χάρη σε αυτή τη μέθοδο, αναμένεται να μειωθούνκατά πολύ οι θετικές διαγνώσεις που συχνά γίνονται από λάθος, λόγω τηςαυξημένης ευαισθησίας των μαγνητικών απεικονίσεων που χρησιμοποιούνται σήμερα,και βάζουν τις γυναίκες σε μια επώδυνη και ψυχοφθόρα διαδικασία, χωρίς ναυπάρχει λόγος.