ΥΓΕΙΑ

Η μουσικοθεραπεία στο πλάι των ασθενών με καρκίνο

Η ευεργετική επίδραση της μουσικής στην ψυχή, το πνεύμα και τοσώμα των ανθρώπων με καρκίνο  και επιθυμούνένα βιολογικό, γενετικό αντιστάθμισμα για την επιθετική της πορεία της νόσου,είναι το αντικείμενο του σεμιναρίου που οργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών -Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι» ΑΘΗΝΩΝ με θέμα «Καρκίνος καιΜουσικοθεραπεία».
Η μουσικοθεραπεία στο πλάι των ασθενών με καρκίνο

Η ευεργετική επίδραση της μουσικής στην ψυχή, το πνεύμα και τοσώμα των ανθρώπων με καρκίνο και επιθυμούνένα βιολογικό, γενετικό αντιστάθμισμα για την επιθετική της πορεία της νόσου,είναι το αντικείμενο του σεμιναρίου που οργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών -Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι» ΑΘΗΝΩΝ με θέμα «Καρκίνος καιΜουσικοθεραπεία».

Το σεμινάριο, το οποίο είναι ανοικτό στο κοινό, θαπραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, ώρα 18.00 - 20.00, στον IANO, Σταδίου24.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΕΦΙ, στο σεμινάριο θαγίνει στόχευση στην ευεργετική επίδραση της μουσικής. Όπως ο καρκίνος αποτελείμια συνθήκη απορρύθμισης του ανθρώπου, η αναζήτηση της αποκατάστασης ή και τηςβελτίωσης του ανθρώπινου ρυθμού, προκειμένου να επιτεθεί ο ίδιος στην ασθένειααυτή, είναι αναγκαία. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της μουσικής που συντονίζεταιμε το ρυθμό μιας παλλόμενης καρδιάς, με την μελωδία που το ανθρώπινο πνεύμαμοιράζει σε κάθε δημιουργική του έκφραση, με την αρμονία που το σώμα ενσταλάζεισε κάθε του κίνηση.

Το σεμινάριο, ακολουθώντας την πορεία από τη θεωρία στηνπράξη, δομείται σε τρεις ενότητες:

«Δημιουργικότητα,μουσική και υγεία», Ομιλητής: Θανάσης Δρίτσας, Ιατρός - Μουσικός.

«Ημουσικοθεραπεία στον καρκίνο», Ομιλήτρια: Ευαγγελία Παπανικολάου, ΜΑ, Msc, FAMI, Μουσικοθεραπεύτρια-εκπαιδεύτρια μεθόδου μουσικοθεραπείαςGIM.

Μουσικόπρόγραμμα: «Δημιουργίες για φωνή και πιάνο του συνθέτη Θανάση Δρίτσα, μεερμηνεύτρια την καλλιτέχνιδα Αθηνά Δημητρακοπούλου, συνοδεία πιάνου υπό τονσυνθέτη».