ΥΓΕΙΑ

Ποδηλατοδρομία στην Κω για τον καρκίνο του μαστοό

Εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας  πήραν μέρος στην Πεζοπορία και Ποδηλατοδρομία, που διοργάνωσε στην Κω, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου , η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας.
Ποδηλατοδρομία στην Κω για τον καρκίνο του μαστοό

Εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας πήραν μέρος στην Πεζοπορία καιΠοδηλατοδρομία, που διοργάνωσε στην Κω, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου , η ΕλληνικήΕταιρεία Μαστολογίας.

Με σύνθημα «Πάτα πόδι. Η πρόληψη σώζει» μικροί και μεγάλοι περπάτησαν ή έκαναν ποδήλατο και πρόσφεραν με τη συμμετοχή τους σημαντικήβοήθεια στην επιβίωση του Κέντρου «Έλλη Λαμπέτη», αφού τα έσοδα της εκδήλωσηςθα διατεθούν για τη συνέχιση της λειτουργίας του. Επίσης, μέρος των εσόδων θαδιατεθούν από την ΕΕΜ στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα στην Κω, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τις Αρχές καιτον λαό της Κω.

Η Πεζοπορία και Ποδηλατοδρομία, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεωνγια τον Οκτώβριο, μήνα που έχει οριστείπαγκοσμίως, ως ο μήνας για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Η εκδήλωση είχε ως αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Ελευθερίας της Κω, με πρωτοστάτητον Μητροπολίτη Κω και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, ο οποίος έδωσε το έναυσμα για τηνεκκίνηση και τέθηκε επικεφαλής της πεζοπορίας.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Ποδηλατικός Όμιλος Κωκαι οι Φίλοι του ποδηλάτου Κω. Η Ποδηλατοδρομία-Πεζοπορία τελούσε υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κω και Νισύρου, του Δήμου Κώων και του Ιατρικού Συλλόγου Κω.