ΥΓΕΙΑ

Κολικοί βρέφους: Χρήσιμες συμβουλές για να μην κλαίει

Μεγάλη σημασία για την αντιμετώπιση των κολικών του βρέφους, έχει η ηρεμία του περιβάλλοντος και η διατήρηση της ψυχραιμίας των γονιών.
Κολικοί βρέφους: Χρήσιμες συμβουλές για να μην κλαίει

Μεγάλη σημασία για την αντιμετώπιση τωνκολικών του βρέφους, έχει η ηρεμία του περιβάλλοντος και η διατήρηση τηςψυχραιμίας των γονιών.

--Διατηρείστε την επαφή με το βρέφος καιπαρηγορήστε το όταν είναι ταραγμένο με ήρεμη και σταθερή φωνή.

--Χαμηλώστε τα φώτα και τα επίπεδα θορύβουόταν ηρεμείτε το μωρό σας, αποφύγετε τους δυνατούς ή ξαφνικούς θορύβους χωρίςλόγο.

--Οι μητέρες που θηλάζουν μπορούν να εξετάσουντο ενδεχόμενο να ξεκινήσουν μια δοκιμαστική δίαιτα στην οποία δεν θα υπάρχουνοι κύριες αλλεργιογόνες τροφές όπως το γάλα, τα αυγά, το σιτάρι και τα προϊόνταφουντουκιού/φυστικιού.

--Φροντίστε έτσι ώστε τα άτομα που φροντίζουντο μωρό να ξεκουράζονται αρκετά. Είναι εξαιρετικά αγχωτικό να φροντίζεις έναμωρό με κολικό .

--Βάλτε πρόγραμμα στις ώρες ύπνου και ταίσματοςτου μωρού. Η ρουτίνα προσφέρει ασφάλεια.

Οι παιδίατροι της …παλιάς σχολής, έλεγαν ότιτα μωρά που είναι στα ιδρύματα, δεν εμφανίζουν κολικούς, γιατί υπάρχεισυγκεκριμένο πρόγραμμα φαγητού, ύπνου, παιχνιδιού και αγκαλιάς και εκείνοι πουασχολούνται μαζί τους είναι έμπειροι και δεν έχουν άγχος για τη φροντίδα τους,το οποίο ασυναίσθητα να τους το μεταδίδουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ