ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Ο Μίκυ και ο Γκούφη στο Διαβητικό Χωριό

Ο Μίκυ και ο Γκούφη στο Διαβητικό Χωριό
Ο Μίκυ, ο Γκούφη και η Κοκό θα βρεθούν στο Διαβητικό Χωριό για να παίξουν και να διαβάσουν παραμύθια στα παιδιά!

Ο Μίκυ, ο Γκούφη και η Κοκό θα βρεθούν στο Διαβητικό Χωριό για να παίξουν και να διαβάσουν παραμύθια στα παιδιά!

Στο πλαίσιο του «Διαβητικού Χωριού» της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στις 16 και 17 Νοεμβρίου θα υπάρχει αφήγηση παραμυθιού για παιδιά με γνωστούς ήρωες της Disney όπως ο Μίκυ Μάους, o Γκούφη και η Κόκο, η διασκεδαστική και αξιαγάπητη μαϊμουδίτσα που έχει διαβήτη τύπου 1.

Οι παιδικοί ήρωες θα είναι στον παιδότοπο του Διαβητικού Χωριού την Κυριακή 12.00 – 13.00 .

Η Lilly Diabetes και η Disney Publishing Worldwide ( DPW ) ανακοίνωσαν τον Σεπτέμβριο του 2013 την παγκόσμια επέκταση της καινοτόμου συνεργασία τους μέσω της οποίας το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στην Ελλάδα, μετά την επιτυχία που συνάντησε η πρωτοβουλία αυτή στις ΗΠΑ, από το 2011 που ξεκίνησε.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει μελετημένα εκπαιδευτικά υλικά στις οικογένειες των παιδιών με διαβήτη τύπου 1. Σε αυτά περιλαμβάνεται μια σειρά από εξειδικευμένα βιβλία τα οποία δημιούργησαν από κοινού η Lilly Diabetes και η DPW για παιδιά που έχουν διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 1 και βρίσκονται σε διάφορες ηλικίες και στάδια ανάπτυξης. Τα βιβλία διατίθενται αρχικά σε 18 χώρες. Στην Ελλάδα διατίθενται από την Φαρμασέρβ – Λίλλυ Α.Ε.Β.Ε και διανέμονται από επιστήμονες υγείας.

Στόχος της Lilly Diabetes είναι να προσφέρει ασφάλεια, υγεία, άνεση, αλλά και λίγη μαγεία στα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία δύο χρόνια διαπιστώθηκε η θετική επίδραση που είχε η συνεργασία της Lilly Diabetes με την Disney στις οικογένειες που ζουν με το διαβήτη τύπου 1 στις ΗΠΑ και είναι εξαιρετικά σημαντικό που το πρόγραμμα αυτό θα επεκταθεί παγκοσμίως.