ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη η συμμετοχή στην πρωτοβουλία του ΙΣΑ και της VIANEX

Πάνω από 110 πολίτες προσήλθαν στο Ιατρείο Κοινωνικής γιαδωρεάν αιματολογική εξέταση HbA1c, μια εξέταση για την ποσότητα της γλυκόζης 
Μεγάλη η συμμετοχή στην πρωτοβουλία του ΙΣΑ και της VIANEX

Πάνω από 110 πολίτες προσήλθαν στο Ιατρείο Κοινωνικής γιαδωρεάν αιματολογική εξέταση HbA1c, μια εξέταση για την ποσότητα της γλυκόζηςπου συνδέεται στην αιμοσφαιρίνη του αίματος και παρουσιάζει μια μέση εικόνα τουεπιπέδου της γλυκόζης στο αίμα τις προηγούμενες 6-8 εβδομάδες.

Η εξέταση που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη τηςΦαρμακευτικής Εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ, αφορούσε αιμοληψία στο δάχτυλο σε όσους τοεπιθυμούσαν. Η πρωτοβουλία έγινε με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 14η Νοέμβρη, σταπλαίσια της εκστρατείας πρόληψης κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη που συνδιοργανώνουνο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπότην αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Διαβήτη, για τηνανίχνευση των πολιτών υψηλού κινδύνου, με τη συμβολή της Vianex.

Εικοσιοκτώ στους 110 πολίτες, δηλαδή το 25,45% παρουσίασανπαθολογική τιμή της HbA1c, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι φαινομενικάυγιείς πολίτες χρειάζονταν περαιτέρω έλεγχο χωρίς να το ξέρουν!!!!

Στόχος του προσυμπτωματικού αυτού ελέγχου ήταν νααποκαλυφθεί ποιοι είναι υψηλού κινδύνου να παρουσιάσουν Διαβήτη και ναπρολάβουν οι γιατροί τα περιστατικά εκείνα που διελαύνουν απαρατήρητα πρινπροχωρήσουν και καταστρέψουν καρδιά, νεφρά, μάτια, αγγεία χωρίς επιστροφή!!!

Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπουΙΙ είναι το 5ο συχνότερο νόσημα. Επίσης, από τους 300 ασθενείς που λαμβάνουνκαθημερινά φάρμακα από το Κοινωνικό μας Φαρμακείο στο Ιατρείο ΚοινωνικήςΑποστολής, το 62% των ασθενών λαμβάνουν αντιδιαβητικά δισκία ή κάνουνινσουλίνη.



Διαβάστε επίσης

Δωρεάν εξετάσεις για το διαβήτη από τον ΙΣΑ και τη VIANEX MSD