ΥΓΕΙΑ

Sanofi: λιγότερα επεισόδια υπογλυκαιμίας με την νέα ινσουλίνη

Γλυκαιμικός έλεγχος με λιγότερα επεισόδιανυχτερινής υπογλυκαιμίας, συγκριτικά με την ινσουλίνη glargine, επιτυγχάνει η νέα ινσουλίνη U300, όπως αναφέρει η φαρμακευτική Sanofi, με αφορμή την μελέτη EDITION IΙ.

Sanofi: λιγότερα επεισόδια υπογλυκαιμίας με την νέα ινσουλίνη

Γλυκαιμικός έλεγχος με λιγότερα επεισόδιανυχτερινής υπογλυκαιμίας, συγκριτικά με την ινσουλίνη glargine, επιτυγχάνει η νέα ινσουλίνη U300.

Αυτό αναφέρει η φαρμακευτική Sanofi, με αφορμή την μελέτη EDITION II η οποία καταδεικνύει τα αποτελέσματα αυτά.

Τα αποτελέσματα αυτά, παρουσιάστηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τονΔιαβήτη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF) που πραγματοποιείται στηΜελβούρνη της Αυστραλίας. Τα πλήρη αποτελέσματα της μελέτης EDITION II είναισυμβατά με εκείνα της μελέτης EDITION I. Και οι δύο μελέτες διεξήχθησαν με τη συμμετοχήατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 που ήδη λάμβαναν βασική ινσουλίνη (σεσυνδυασμό με γευματική ινσουλίνη ή από του στόματος αντιδιαβητικά δισκία).

Η Sanofi επίσης ανακοίνωσε πρόσθετα συνοπτικά αποτελέσματα από το Φάσης3 κλινικό πρόγραμμα EDITION. Οι μελέτες EDITION III, EDITION IV και EDITION JPI, διάρκειας 6 μηνών, πέτυχαν τοπρωτεύον καταληκτικό σημείο τους. Τα πλήρη αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σεεπιστημονικά συνέδρια κατά τη διάρκειατου 2014.

"Αυτά τααποτελέσματα, που υποδεικνύουν ότι η U300 θα μπορούσε να αποτελέσει μια βιώσιμηθεραπευτική επιλογή για ένα ευρύ φάσμα ατόμων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτητύπου 1 και τύπου 2, είναι ενθαρρυντικά," σχολίασε ο Pierre Chancel,Senior Vice President, Global Diabetes της Sanofi.

Η Sanofi αναμένει ότι η κατάθεση φακέλων γιαέγκριση στον Aμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τον ΕυρωπαϊκόΟργανισμό Φαρμάκων (EMA) θα λάβει χώρα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Η υπό έρευνα ινσουλίνη U300αποτελεί ένα νέο σκεύασμα με βάση το μόριο glargine, τον βιολογικό παράγοντατης ινσουλίνης glargine με το αναγνωρισμένο προφίλ αποτελεσματικότητας καιασφάλειας. Η U300 διαθέτει μοναδικό φαρμακοκινητικό και φαρμακοδυναμικό προφίλμε μελέτες που δείχνουν ότι διαθέτει ακόμα πιο σταθερό προφίλ δράσης και ακόμηπιο παρατεταμένη διάρκεια δράσης σε σχέση με την ινσουλίνη glargine. Η U300 προσφέρει επίσης τοπλεονέκτημα ότι απαιτείται μικρότερος όγκος σκευάσματος για υποδόρια έγχυση σεσύγκριση με την ινσουλίνη glargine.