ΥΓΕΙΑ

Το «μαγικό» νυστέρι του Αυξέντιου Καλαγκού ελπίδα για καρδιοπαθή παιδιά

Ελπίδα ζωής μετο μαγικό του νυστέρι δίνει σε παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες ο διάσημοςκαθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός.
Το «μαγικό» νυστέρι του Αυξέντιου Καλαγκού ελπίδα για καρδιοπαθή παιδιά

Ελπίδα ζωής μετο μαγικό του νυστέρι δίνει σε παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες ο διάσημοςκαθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός.

Ήδη ο καθηγητήςέχει πραγματοποιήσει 19 επιτυχημένες δωρεάν καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις στοπαιδιατρικό νοσοκομείο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, μία συνεργαία πουγίνεται από κοινού με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γενεύης.

Ο κ. Καλαγκόςεξέφρασε την ικανοποίησή του για τις άριστες υποδομές των τμημάτων και τωνχειρουργείων, τον βιοϊατρικό εξοπλισμό, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό τουομίλου Υγεία, και παράλληλα δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός ότι θα μπορεί να συνεχίσειτο φιλανθρωπικό του έργο και στην Ελλάδα, χειρουργώντας δωρεάν παιδιά μεσυγγενείς καρδιοπάθειες.

Από την πλευράτου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΗΤΕΡΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης δήλωσε : «Η συνεργασία αυτή καταδεικνύει για ακόμαμία φορά το κοινωνικό «πρόσωπο» του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, το οποίο, στα 10 σχεδόνχρόνια λειτουργίας του, στέκεται με σεβασμό και υπευθυνότητα δίπλα στο παιδίκαι την οικογένεια, καλύπτοντας πλήρως όλες τις ανάγκες του.

Στο πλαίσιο τουεκτεταμένου Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και ενισχύοντας τηφιλανθρωπική του δράση, το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, συνεχίζει τη στενή συνεργασία μεΦορείς και Συλλόγους, για δωρεάν νοσηλεία παιδιών που δεν διαθέτουν τουςαναγκαίους οικονομικούς πόρους».

Μαθητής του ΑλένΚαρπεντιέ και του Μαγκντί Γιακούμπ, με τον οποίο στη συνέχεια συνεργάστηκεστενά, ο κ. Αυξέντιος Καλαγκός είναι τακτικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο τηςΓενεύης και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικήςστο Νοσοκομείο της Γενεύης.

Ιδρυτής τουφιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους» (1998) και Ιδρυτής και Πρόεδρος τουΙδρύματος «Καλαγκού» (2002), ο Έλληνας γιατρός από την Πόλη, διακρίνεται γιατην πλούσια φιλανθρωπική του δραστηριότητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα τελευταίαδέκα χρόνια έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς πάνω από 14.000 παιδιά.

Το όνομά τουέχει συνδεθεί με την ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσιών υγείας σε πλήθος καρδιοπαθώνστο Λίβανο, στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στηνΑλγερία, στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στηΜαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία, στην Μποτσουάνα, στο Αζεμπαϊτζάν,το Καμερούν, τη Ρουάντα και τη Ζάμπια.

Ο κ. Καλαγκόςείναι, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Καρδιο/Θωρακοχειρουργικής για το 2014 και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ορθοδοξίας στηΓενεύη.