ΥΓΕΙΑ

ΕΛΠΕΝ: με στόχο την δια βίου ιατρική εκπαίδευση

Στην δια βίου ιατρική εκπαίδευση επιχειρεί να συμβάλλει τοΕρευνητικό και Πειραματικό Κέντρο της ELPEN σεσυνδιοργάνωση με το Ενδοσκοπικό τμήμα της Ελληνικής ΓαστρεντερολογικήςΕταιρείας  και την Ελληνική ΕταιρείαΟγκολογίας του Πεπτικού .
ΕΛΠΕΝ: με στόχο την δια βίου ιατρική εκπαίδευση

Στην δια βίου ιατρική εκπαίδευση επιχειρεί να συμβάλλει τοΕρευνητικό και Πειραματικό Κέντρο της ELPEN σεσυνδιοργάνωση με το Ενδοσκοπικό τμήμα της Ελληνικής ΓαστρεντερολογικήςΕταιρείας και την Ελληνική ΕταιρείαΟγκολογίας του Πεπτικού .

Με την παρουσία του Ιάπωνα Πρέσβη στην Ελλάδα,κ.
Masuo Nishibayashi,
ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Επεμβατικής Γαστρεντερολογίας, που πραγματοποιήθηκε στο Ερευνητικό & Πειραματικό Κέντρο της ELPEN.

Οι 44εκπαιδευόμενοι απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες(Γερμανία), αφού παρακολούθησαν το Σεμινάριουψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος, παρέλαβαν από τον Πρέσβη κ. Nishibayashi, δίπλωμα συμμετοχής πιστοποιημένο με μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης(CME).

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25Ιανουαρίου 2014, υπό την Αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού (ESDO) και της Ευρωπαϊκής ΕταιρείαςΕνδοσκοπικής Γαστρεντερολογίας (ESGE).

Οι ενδοσκοπικέςτεχνικές που παρουσιάστηκαναποτελούν την πιο Σύγχρονη Γνώση στη Γαστρεντερολογία,στις οποίες εκπαιδεύτηκαν και οι 44 εκπαιδευόμενοι, και περιελάμβαναν Ενδοσκοπική Εκτομή του Βλεννογόνου(EMR), Ενδοσκοπική Υποβλεννογόνια Εκτομή(ESD), Clipping - Stenting Techniques, ΕνδοσκοπικήΠολυπεκτομή, Ενδοσκοπική Παλίνδρομη Χολαγγειοπαγκρεατογραφία(ERCP).

Η Επιστημονική – Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Σεμιναρίου σημείωσε ότι «Οι διεθνούς αναγνώρισης επιστήμονες από την Ιαπωνία, το υπερσύγχρονο ερευνητικό Κέντρο και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό τηςELPEN κατέστησαν το Σεμινάριο έναπραγματικό υπόδειγμα εκπαίδευσης.Πρόθεσή μας είναι το Σεμινάριο να επαναληφθεί και στο μέλλον, με στόχο ακόμαπερισσότεροι Γαστρεντερολόγοι να έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και ναενημερωθούν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην επεμβατικήΓαστρεντερολογία».

Από την πλευρά του ο Βιολόγος και επιστημονικόςδιευθυντής της ELPEN κ. ΑπόστολοςΠαπαλόης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η παρουσία του αξιότιμου κ. Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα,των δύο εξαίρετων επιστημόνων απότην Ιαπωνία και όλων των επιφανών Ελλήνων Γαστρεντερολόγων, επισφραγίζουντην δέσμευση της ELPEN να προσφέρει αδιαλείπτως στην επιστημονική κοινότητα συνεργασίες υψηλού επιπέδου πουδιευρύνουν την επιστημονική γνώση και συμβάλουν στην δια βίου ιατρική εκπαίδευση».