ΥΓΕΙΑ

Ο χαλκός στις 10 καλύτερες τεχνολογίες στα νοσοκομεία

Η σημασία του αντιμικροβιακού χαλκού τονίστηκε σε έγγραφο που δημοσίευσετο Ινστιτούτο ECRI, μετίτλο: "Λίστα των 10 καλύτερων τεχνολογιών από κορυφαία στελέχηνοσοκομείων" για το 2014.
Ο χαλκός στις 10 καλύτερες τεχνολογίες στα νοσοκομεία

Η σημασία του αντιμικροβιακού χαλκού τονίστηκε σεέγγραφο που δημοσίευσε το Ινστιτούτο ECRI, με τίτλο: "Λίστα των 10καλύτερων τεχνολογιών από κορυφαία στελέχη νοσοκομείων" για το 2014.

Ο πρωταρχικός στόχος δημιουργίας του συγκεκριμένουεγγράφου, είναι η επεξήγηση των νέων τεχνολογιών, οι οποίες μπορούν ναβοηθήσουν τους υπεύθυνους των νοσοκομείων να βελτιώσουν τον σχεδιασμότοποθέτησης των κεφαλαίων τους για το2014.

Ένα από τα θέματα που παρουσιάστηκαν στη δημοσίευση,ήταν η χρήση των επιφανειών χαλκού στις εγκαταστάσεις υγειονομικήςπερίθαλψης. Αρχικά, έγινε ανάλυση τωνκινδύνων που σχετίζονται με την ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Ακολούθησε μία τοποθέτηση σχετικά με τιςεπιφάνειες αντιμικροβιακού χαλκού, παρέχοντας επιστημονικά στοιχεία και σχόλια σχετικά με το πώς η στρατηγικήχρήση των επιφανειών αντιμικροβιακού χαλκού μπορεί να συνεισφέρει θετικά στιςυπηρεσίες υγείας.

Τα συμπεράσματα του Ινστιτούτου ECRI, προήλθαν απότη χρήση στοιχείων του δοκιμαστικού πρωτόκολλου του Οργανισμού ΠροστασίαςΠεριβάλλοντος της Αμερικής (EPA) - τμήμα του Υπουργείου Άμυνας, πουχρηματοδότησε την κλινική έρευνα καθώς και μία χρηματοδοτούμενη κλινική δοκιμήαπό το Πρακτορείο για την Φροντίδα Υγείας, Έρευνας και Ποιότητας (AHRQ), η οποία υλοποιείται στη Σχολή Μηχανικών καιΕφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου UCLA της Αμερικής.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (Ε.Ι.Α.Χ),είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και μέλος του European Copper Institute(E.C.I.), που πρωταρχικό σκοπό έχει το σχεδιασμό, το συντονισμό και τηδιαχείριση των πόρων για την προώθηση του χαλκού στις Ευρωπαϊκές αγορές.

Το E.I.A.X. χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται απότον Διεθνή Οργανισμό Χαλκού (International Copper Association – I.C.A.), έναπαγκόσμιο δίκτυο από 27 Κέντρα Χαλκού, το οποίο ιδρύθηκε με σκοπό την προώθησητης χρήσης του χαλκού. Οι δραστηριότητες του I.C.A. υλοποιούνται από περιφερειακά κέντρα χαλκού στην Ευρώπη, τηΒόρεια και Λατινική Αμερική και την Ασία. Η προώθηση των τελευταίων εξελίξεων,που αποδεικνύουν το ζωτικό ρόλο του χαλκού στο περιβάλλον και στην υγεία,αποτελεί σημαντική προτεραιότητα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τουΙνστιτούτου.