ΥΓΕΙΑ

Σε επιφυλακή για την πολιομυελίτιδα, λόγω Συρίας

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ, για την πολιομυελίτιδα, όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές.
Σε επιφυλακή  για την πολιομυελίτιδα, λόγω Συρίας

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ, για την πολιομυελίτιδα, όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές.


Η πολιομυελίτιδα εντοπίζεται σε όλο και περισσότερους μετανάστες από τη Συρία, καθώς εξαιτίας την έλλειψης προγραμμάτων εμβολιασμού στη χώρα. Το υγειονομικό σύστημα της Συρίας έχει καταρρεύσει λόγω του εμφυλίου και σύμφωνα με τις αρχές της επιδημιολογίας, σε τέτοιου είδους καταστάσεις, τα άτομα κάτω των 18 ετών θεωρούνται εν δυνάμει νοσούντες.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιθεώρησης Υγείας (ΕΚΕΠΥ,) κ. Παναγιώτης Ευσταθίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα και όλοι οι μετανάστες κάτω των 18 ετών που φτάνουν στη χώρα μας εμβολιάζονται για την πολιομυελίτιδα.

Το πρόβλημα αυτό και ο κίνδυνος επανεμφάνισης της πολιομυελίτιδας θα συζητηθεί το Σάββατο σε συνάντηση ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων, την οποία διοργανώνει το ΕΚΕΠΥ στην Αθήνα, με θέμα τη διαχείριση των επειγόντων περιστατικών Υγείας.


Οι χώρες υποδοχής Σύρων μεταναστών είναι η Ελλάδα, ο Λίβανος, το Ισραήλ και η Τουρκία.