ΥΓΕΙΑ

Το μελάνωμα σας απειλεί αν δεν γνωρίζετε αυτές τις μεγάλες αλήθειες

Σίγουρα έχετε ακούσει για το μελάνωμα και τον άμεσο κίνδυνο που συνιστά για την υγεία σας, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι δεν γνωρίζετε όλα όσα πρέπει για αυτήν τη θανατηφόρα μορφή καρκίνου
Το μελάνωμα σας απειλεί αν δεν γνωρίζετε αυτές τις μεγάλες αλήθειες

Σίγουρα έχετε ακούσει για το μελάνωμα και τον άμεσο κίνδυνο που συνιστά για την υγεία σας, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι δεν γνωρίζετε όλα όσα πρέπει για αυτήν τη θανατηφόρα μορφή καρκίνου.

Δείτε μερικά στοιχεία και αλήθειες που μάλλον δεν ξέρατε για το μελάνωμα.

Είναι η πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου: Ενώ άλλες μορφές καρκίνου όπως του πνεύμονα, των οστών και του προστάτη είναι πιο συχνό φαινόμενο, εντούτοις έχουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης σε σχέση με τον καρκίνο του δέρματος. Ωστόσο, εφόσον εντοπιστεί νωρίς, τότε έχει μεγάλα ποσοστά επιβίωσης με την κατάλληλη θεραπεία.

Μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και σε σημείο του σώματος που είναι πολύ εκτεθειμένο στον ήλιο: Μπορεί να εμφανιστεί για παράδειγμα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών και των χεριών σας, στο κάτω μέρος των χεριών, στα οπίσθια και στα γεννητικά όργανα.

Μπορεί να μην εμφανιστεί με τη μορφή κάποιας παραμορφωμένης ελιάς στο δέρμα: Το μελάνωμα μπορεί να έχει και την μορφή μιας μελανιάς που δεν φεύγει ή ενός σημαδιού/παραμόρφωσης στα νύχια χεριών και ποδιών.

Μπορεί να παρουσιαστεί σε ανθρώπους κάθε χρωματικού τόνου δέρματος: Είναι αλήθεια ότι τα άτομα με περισσότερη χρωστική ουσία στο δέρμα τους έχουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, επειδή έχουν μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να αγνοούν το αντηλιακό που τους προστατεύει.

Διαβάστε επίσης:

Μην δίνετε ευκαιρίες στον καρκίνο του δέρματος

Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας από το μελάνωμα

Έξι σοβαρές ασθένειες που σας απειλούν εδώ και τώρα!

Τα “ένοχα” σημάδια του καρκίνου του δέρματος