ΥΓΕΙΑ

Σακχαρώδης Διαβήτης: Φιλόδοξη εκστρατεία ενημέρωσης από την MSD

Με στόχο να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους πολίτες για την σιωπηλή ασθένεια ξεκινά Εκστρατεία Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη με τίτλο «Άνοιξε το δρόμο στη Ζωή».

Σακχαρώδης Διαβήτης: Φιλόδοξη εκστρατεία ενημέρωσης από την MSD

Ουσιαστικά η εν λόγω εκστρατεία, αποτελεί ένα φιλόδοξο ενημερωτικό πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε ιατρούς, νέους, εκπαιδευτικούς, γονείς και πάνω από όλα σε όλους τους ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη αλλά και τις οικογένειές τους.

Πρόκειται για μια ενημερωτική εκστρατεία η οποία πραγματοποιείται από το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας MSD.

Η εκστρατεία ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη αποτελείται από ενημερωτικά περίπτερα σε 3 πόλεις ανά την Ελλάδα: Πειραιά, Σαλαμίνα και Αίγινα. Περιλαμβάνει έντυπο ενημερωτικό υλικό και ομιλίες, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στο κοινό για δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, βυθοσκοπήσεις αλλά και εξετάσεις ποδιών. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 2.000 άτομα θα εξετασθούν συνολικά. Στόχος της Εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη, αλλά και η καταπολέμηση του στίγματος που δημιουργεί η άγνοια γύρω από τη νόσο.

Με αφορμή τη νέα Εκστρατεία Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη που διοργανώνει ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων, πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου στην Αίγλη Ζαππείου.

Στην ομιλία της με θέμα «Ο σακχαρώδης Διαβήτης και οι ιδιαιτερότητές του», η Δρ. Στέλλα Ηρακλειανού, Παθολόγος με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, Διευθύντρια Γ' Παθολογικής Κλινικής, Διαβητολογικό Κέντρο, Γ.Ν. «Τζάνειο» Πειραιά, δήλωσε: «Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα χρόνιο νόσημα που έχει την ιδιαιτερότητα ότι χρειάζεται πολυπαραγοντική αντιμετώπιση από τους επαγγελματίες υγείας και ενεργητική συμμετοχή των διαβητικών ασθενών στην αυτοδιαχείριση της ασθένειας τους. Με την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση και η ενημέρωση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη για όλα τα θέματα που τους αφορούν είναι μεγάλης σημασίας συνεχίζουμε τις εκδηλώσεις ενημέρωσης. Η διαχείριση των πτυχών του διαβήτη έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Σε αυτήν την περίοδο θα ασχοληθούμε με την αναγνώριση των προβλημάτων που μπορεί να συμβούν στα πόδια των διαβητικών ασθενών, με τον έλεγχο των οφθαλμών τους και τις ιδιαιτερότητες αυτοελέγχου και αντιμετώπισης του διαβήτη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων, κυρία Γκόλφω Γεμιστού πρόσθεσε: «Τα μέλη μας ενδιαφέρονται σφόδρα για τις εξελίξεις γύρω από το Σακχαρώδη Διαβήτη και αυτό αποτελεί για εμάς το έναυσμα για κάθε πρωτοβουλία και δραστηριότητά μας. Οι δωρεάν εξετάσεις ματιών, ποδιών και σακχάρου σε συνδυασμό με τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για το σακχαρώδη διαβήτη αποτελούν δείγμα της ανάγκης που έχει ο κόσμος για συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση, προκειμένου να πετύχει το στόχο του, που είναι: ζωή με ποιότητα και υγεία! Ακόμα πιο σημαντική για εμάς είναι η έξοδος που πραγματοποιούμε στα νησιά του Αργοσαρωνικού, τη Σαλαμίνα και την Αίγινα, που αν και χιλιομετρικά βρίσκονται κοντά, στα θέματα του διαβήτη η απόσταση που τα χωρίζει είναι μεγάλη και εμείς, μέσα από την Εκστρατεία Ενημέρωσης, χτίζουμε την πρώτη γέφυρα».

photo 3