ΥΓΕΙΑ

Ιός Έμπολα: Περισσότερα από 1.000 τα κρούσματα στη Δυτική Αφρική

Τα συνολικά καταγεγραμμένα κρούσματα του ιού Έμπολα έχουν φτάσει πλέον τα 1.048, καθώς 67 ακόμη περιστατικά σημειώθηκαν στη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία.

Ιός Έμπολα: Περισσότερα από 1.000  τα κρούσματα στη Δυτική Αφρική

Η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προειδοποιεί για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού από άγρια είδη, όπως οι νυχτερίδες.

Πέρα από τις νέες λοιμώξεις, έχουν καταγραφεί 19 ακόμη θάνατοι στη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, με το συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 632, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στις 19 Ιουλίου.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι η επιδημία του Έμπολα παρουσιάζει τάσεις ύφεσης στη Γουινέα, ωστόσο τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς στη γειτονική Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία.

Στη Σιέρα Λεόνε έχουν σημειωθεί 45 νέα περιστατικά και 9 θάνατοι. Ο συνολικός αριθμός των ασθενών που μολύνθηκαν από τον ιό ανέρχεται σε 442, με 206 από αυτούς να έχουν χάσει τελικά τη ζωή τους.

Θρησκευτικοί ηγέτες στη Σιέρα Λεόνε ασκούν έντονη κριτική προς την κυβέρνηση για τις πολιτικές που έχει επιλέξει να εφαρμόσει, σημειώνοντας πως η ελλιπής ενημέρωση δε βοηθά τους κατοίκους των μικρών επαρχιών να αναζητήσουν την απαραίτητη ιατρική βοήθεια.

Στο μεταξύ, στη Λιβερία έχουν καταγραφεί 22 ακόμη κρούσματα και 10 θάνατοι. Συνολικά, τα περιστατικά λοίμωξης στη χώρα φτάνουν τα 196, μεταξύ των οποίων 116 θάνατοι.