ΥΓΕΙΑ

Έμπολα: Σχεδιάζουν δοκιμές και για τρίτο εμβόλιο

Η εταιρία Johnson & Johnson ανακοίνωσε πως έχει προγραμματίσει δοκιμές για ένα ακόμη εμβόλιο ενάντια στο θανατηφόρο ιό Έμπολα, έπειτα από έκκληση των Ηνωμένων Εθνών να επισπευσθούν οι έρευνες για την εξεύρεση νέων θεραπειών.

Έμπολα: Σχεδιάζουν δοκιμές και για τρίτο εμβόλιο

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου NBC News, οι δοκιμές πρόκειται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2015. Το εμβόλιο της Johnson & Johnson βασίζεται σε πατέντες της ολλανδικής Crucell N.V. και της δανέζικης Bavarian Nordic.

Η GlaxoSmithKline έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές ενός άλλου εμβολίου στις ΗΠΑ, ενώ ένα ακόμη εμβόλιο θα δοκιμαστεί στον Καναδά εντός των επόμενων μηνών.

Όπως και στην περίπτωση των δύο άλλων εμβολίων, η Johnson & Johnson πρόκειται να συνεργαστεί με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ ώστε να πραγματοποιηθούν οι δοκιμές, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του Reuters.

Όλες οι δοκιμές πρώτης φάσης για τα εμβόλια ενάντια στον Έμπολα θα πραγματοποιηθούν σε υγιείς εθελοντές, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι ασφαλή και αν θα προκαλέσουν την επιθυμητή ανοσοαντίδραση.

Η δοκιμή πειραματικών φαρμάκων κρίνεται αναγκαία από τον ΠΟΥ, δεδομένου ότι στο τελευταίο δραματικό ξέσπασμα του Έμπολα στη Δυτική Αφρική έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 1.900 άνθρωποι μέσα σε έξι μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινούν οι δοκιμές του εμβολίου για τον Έμπολα
FAO: Ο Έμπολα απειλεί πλέον και την ασφάλεια των τροφίμων
Έμπολα: 100% αποτελεσματικό το πειραματικό φάρμακο στη δοκιμή