ΥΓΕΙΑ

Τα δάχτυλα του άνδρα είναι δείκτης γονιμότητας!

Φαίνεται πως τα δάχτυλα του άνδρα μπορούν να αποκαλύψουν σημαντικές πληροφορίες για την υγεία του, καθώς ερευνητές από την Κορέα υποστηρίζουν ότι είναι ενδεικτικά της γονιμότητάς του.

Τα δάχτυλα του άνδρα είναι δείκτης γονιμότητας!

Πιο συγκεκριμένα, το μήκος του δείκτη σε σύγκριση με το μέγεθος του παράμεσου στο δεξί χέρι είναι ενδεικτικό του μεγέθους των όρχεων, άρα και της γονιμότητας του άνδρα.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Andrology πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Τμήματος Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο Gachon της πόλης Ιντσόν και ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Σεούλ.

Παλαιότερες μελέτες είχαν υποδείξει ότι η αναλογία των δύο δαχτύλων συσχετίζεται με τη λειτουργία του αναπαραγωγικού των ανδρών. Η θεωρία αυτή είχε βασιστεί στη διαπίστωση ότι τα γονίδια Hox, τα οποία καθορίζουν τη σωματοδομή, επηρεάζουν το μήκος των δαχτύλων και το μέγεθος των γεννητικών οργάνων κατά την εμβρυική ζωή.

fingman

Περίπου 170 άνδρες ηλικίας 20 έως 69 ετών συμμετείχαν στη μελέτη. Οι ερευνητές μέτρησαν το μήκος του δείκτη και του παράμεσου σε όλους τους συμμετέχοντες. Ένας ουρολόγος μέτρησε στη συνέχεια το μέγεθος των όρχεων των ανδρών.

Οι μετέπειτα αναλύσεις έδειξαν ότι η αναλογία των δύο δαχτύλων είναι αντιστρόφως ανάλογη του μεγέθους των όρχεων. Με άλλα λόγια, το μήκος του παράμεσου είναι ανάλογο προς το μέγεθος των όρχεων.

Η ηλικία και το ύψος δε φάνηκε να επηρεάζουν τα αποτελέσματα, ενώ η συσχέτιση με το βάρος ήταν πολύ μικρή.

Διαβάστε επίσης:

Ανεξήγητη υπογονιμότητα: Πότε ευθύνεται ο άντρας;
Οι γόνιμες μέρες της γυναίκας όταν έχει ακανόνιστο κύκλο περιόδου (πίνακας)
Οι ιδανικές τροφές για αύξηση της γονιμότητας