ΥΓΕΙΑ

350 σπιρομετρήσεις σε ακριτικά νησιά από την Novartis

Περισσότερες από 350 δωρεάν σπιρομετρήσεις πραγματοποίησε η εταιρεία Novartis σε απομακρυσμένα και ακριτικά νησιά της Ελλάδας στo πλαίσιο της εκστρατείας «ΑΝΑΠΝΕΩ».

350 σπιρομετρήσεις σε ακριτικά νησιά από την Novartis

Η εκστρατεία, που αποτελεί μία πρωτοβουλία της Novartis με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνιακών ενεργειών στα παραδοσιακά και online μέσα, καθώς και δωρεάν σπιρομετρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ» επισκέφθηκε τη Νάξο, τη Σύμη, τα Κουφονήσια και την Ικαρία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, ενημέρωσε τους κατοίκους των ακριτικών νησιών και τους πρόσφερε έμπρακτη βοήθεια μέσω δωρεάν σπιρομετρήσεων. Περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι των παραπάνω ακριτικών νησιών επισκέφθηκαν το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της εκστρατείας και έλαβαν το ειδικό ενημερωτικό έντυπο σχετικά με τη νόσο, τα συμπτώματα και τη σημαντικότητα της έγκαιρης διάγνωσης. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 350 σπιρομετρήσεις από τον καθηγητή Πνευμονολογίας κύριο Θεόδωρο Βασιλακόπουλο και ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, βοηθώντας ενεργά το νησιωτικό πληθυσμό που αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις στον τομέα της υγείας.

Κατά τη δεύτερη φάση, το πρόγραμμα θα επισκεφθεί και άλλους σταθμούς μέχρι το τέλος του έτους, όπως την Πάτρα, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τα Χανιά και το Ηράκλειο Κρήτης. Η εκστρατεία «ΑΝΑΠΝΕΩ» θα βρίσκεται εκεί για να ενημερώσει τους κατοίκους και να προσφέρει σημαντική στήριξη σε εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι μία νόσος των πνευμόνων που στις προηγμένες χώρες οφείλεται κατά 80-90% στο κάπνισμα. Τα βασικά συμπτώματα είναι ο βήχας, η αποβολή πτυέλων και η δύσπνοια. Η νόσος μπορεί να προκαλέσει αναπνευστική ανεπάρκεια, μειώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών όπως και τις καθημερινές δραστηριότητες και τους θέτει σε αυξημένο κίνδυνο για συχνές νοσηλείες. Αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα της δημόσιας υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο οδηγώντας σε αυξανόμενες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι η νόσος υποδιαγιγνώσκεται, γεγονός που καθιστά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού επιτακτική ανάγκη.

Λίγα Λόγια για τη Novartis

Η Novartis AG στον τομέα της υγείας παρέχει λύσεις στις ανάγκες των ασθενών και των κοινωνιών. Επικεντρωμένη αποκλειστικά στον τομέα αυτό, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο που καλύπτει άριστα αυτές τις ανάγκες: καινοτόμα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα, εμβόλια και διαγνωστικά, καθώς και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Η Novartis είναι η μόνη εταιρεία που κατέχει ηγετικές θέσεις σε αυτούς τους τομείς. Το 2013, επενδύθηκαν περίπου 10 δις δολάρια σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης. Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 136.000 εργαζομένους και δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 140 χώρες του κόσμου.

Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. έχει κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα και στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής και απασχολούνται περισσότερα από 600 άτομα.

Διαβάστε ακόμη:

Η θερμοκρασία της αναπνοής σας δείχνει τον καρκίνο του πνεύμονα