ΥΓΕΙΑ

Οι εξελίξεις της Ιατρικής & Παιδιατρικής στο 9ο Συνέδριο του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων

Αλματώδης πρόοδος στην Ιατρική και ειδικότερα, στην Παιδιατρική επιστήμη εξακολουθεί να σημειώνεται στις μέρες μας σε όλους τους τομείς. Η διεθνής βιοϊατρική έρευνα και η εισαγωγή νέων, πρωτοποριακών θεραπευτικών μεθόδων για την αντιμετώπιση μιας σειράς παθήσεων που πλήττουν τη βιολογική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου συνιστούν έναν φάρο ελπίδας κι αισιοδοξίας για το μέλλον!

Οι εξελίξεις της Ιατρικής & Παιδιατρικής στο 9ο Συνέδριο του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων

Παράλληλα, στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον, το οποίο επιτείνεται από την παγκοσμιοποίηση της γνώσης και τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, η συνεχιζόμενη ιατρική επιμόρφωση στην Παιδιατρική αποτελεί, πλέον, αδήριτη ανάγκη. Επιμόρφωση η οποία αφορά τόσο τις νεώτερες εξελίξεις εν γένει, όσο και στην καθημερινή κλινική πράξη, αποτελώντας ένα καινούριο επιστημονικό πλαίσιο για το σύγχρονο Παιδίατρο.

Με γνώμονα τα νέα δεδομένα, και με το βλέμμα πάντα στραμμένο στις ανάγκες του Έλληνα ιατρού, το Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων διοργανώνει το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριό του, στις 13 - 14 Μαρτίου, στην Αθήνα (Αίγλη Ζαππείου).

Πρόκειται για ένα σημαντικό επιστημονικό γεγονός, στο οποίο θα συμμετάσχουν έγκριτοι Έλληνες ειδικοί, που έχουν συμβάλλει ουσιαστικά στην εξέλιξη της έρευνας και της θεραπευτικής αντιμετώπισης πολλών παιδικών και εφηβικών νοσημάτων, τόσο στη χώρα μας, όσο και διεθνώς. Στόχος του είναι οι νέες γνώσεις να γίνουν κτήμα, τόσο του ειδικευομένου όσο και του ειδικού Παιδιάτρου, ενώ, ταυτόχρονα, κύριο μέλημα του Δ.Σ. του Κολλεγίου, και του Προέδρου του, Καθηγητού κ. Γεωργίου Χρούσου, αποτελεί η ουσιαστική συνδρομή προς τον ιατρό στο δύσκολο έργο του για τη συνεχή βελτίωση της υγείας ων Ελληνόπουλων.

Στο επιστημονικό Πρόγραμμα της εκδήλωσης εξέχουσα θέση κατέχει η αφιερωμένη στη μνήμη του Καθηγητού – Ακαδημαϊκού Νικολάου Ματσανιώτη Διάλεξη με τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος. Ο Άνθρωπος που νίκησε το χρόνο», την οποία θα δώσει ο διακεκριμένος Ιστορικός και Συγγραφέας κ. Σαράντος Ι. Καργάκος το Σάββατο 14 Μαρτίου, ώρα 20:30 – 21:30 (Αίγλη Ζαππείου).

Το Συνέδριο παρέχει στους συμμετέχοντες έντεκα (11) Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης (European Accreditation Council for Continuing Medical Education - EACCME) της Ένωσης Ειδικών της Ιατρικής (Union of Medical Specialists - UEMS), αμοιβαία αναγνωρίσιμα και από την Αμερικανική Ιατρική Ένωση (American Medical Association - AMA).