ΥΓΕΙΑ

Ποιο σημείο του σώματος είναι πιο ευαίσθητο στο μελάνωμα

Όχι μόνο ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό στο σημείο αυτό, αλλά μάλιστα είναι και πιο πιθανό να μην αντιληφθούμε πιθανώς επικίνδυνες αλλοιώσεις.

Ποιο σημείο του σώματος είναι πιο ευαίσθητο στο μελάνωμα

Το μελάνωμα είναι η πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος και για το λόγο αυτό η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή του κρίνεται καθοριστική για τη μελλοντική πορεία της υγείας.

Σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, πολλοί άνθρωποι –κυρίως άνδρες– ξεχνούν να βάλουν αντηλιακό στην πλάτη τους πριν βγουν στον ήλιο.

Σε αυτό το σημείο του σώματος όμως εμφανίζεται συχνότερα το μελάνωμα.

93fddb9f49a5938df5f62f19ca7e6125 L

Επειδή είναι πρακτικά αδύνατο να βάλουμε μόνοι μας αντηλιακό στην πλάτη, πολλές φορές αμελούμε την εφαρμογή αντηλιακού, επισημαίνουν οι ερευνητές. Παράλληλα, επειδή δεν μπορούμε να εξετάσουμε επαρκώς την επιδερμίδα της πλάτης, είναι πιο πιθανό να μας διαφύγουν ανησυχητικές αλλοιώσεις σε μια ελιά ή άλλου είδους μεταβολές στην όψη της επιδερμίδας.

Οι δύο αυτές παράμετροι καθυστερούν συχνά τη διάγνωση του μελανώματος στην πλάτη, κάτι που δυσκολεύει την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό σε σύγκριση με τις γυναίκες να αμελήσουν την αναγκαία τακτική αυτοεξέταση της επιδερμίδας τους και αυτό συνεπάγεται ότι είναι πιο πιθανό να χάσουν τη ζωή τους από μελάνωμα, καθώς η διάγνωση προκύπτει συχνά σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Διαβάστε επίσης:

Οι γιατροί προειδοποιούν για το σπυράκι που... σκοτώνει
Καρκίνος του δέρματος: Τα προειδοποιητικά σημάδια σε φωτογραφίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ