ΥΓΕΙΑ

Δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αναγνωρίζει και υποστηρίζει την αναγκαιότητα παρέμβασης στο γενικό πληθυσμό και ειδικότερα σε νέους και MSM καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου προκειμένου να συνεισφέρει στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του HIV/AIDS.

Δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids

Στο πλαίσιο αυτό έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται Εκστρατεία Πρόληψης για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.) και τον HIV/AIDS. Το θέμα της ενημερωτικής καμπάνιας είναι για 3η συνεχή χρονιά η φράση «ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟ» μέσω της δημιουργίας διαδικτυακού εθελοντισμού όπου οι συμμετέχοντες ενημερώνουν ο ένας τον άλλο σχηματίζοντας ένα κίνημα όπου διαχέετε η πληροφορία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

• ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΟΜΑΔΑ – ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΔΡΩΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Σκοπός της παρέμβασης είναι η προαγωγή της σεξουαλικής υγείας των νέων και των MSM μέσω ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των Σ.Μ.Ν και τη λοίμωξη από τον ιό HIV, καθώς και μέσω της προώθησης της σωστής χρήσης προφυλακτικού.

Υλοποίηση δράσης σε γενικό πληθυσμό
Χώρος: Γκάζι , Περιστέρι, Πλ. Καρύτση , Αγ. Ειρήνη, Χαλάνδρι, Φλοίσβο
Ομάδα - στόχος: Γενικός πληθυσμός, νεολαία
Διάρκεια Υλοποίησης: 27-11-2015 έως 04-12-2015
Ωράριο: 20:00 μμ έως 02:00 πμ

Υλοποίηση δράσης σε νέους και MSM
Χώρος: Γκάζι , Κέντρο Αθήνας
Ομάδα - στόχος: MSM
Διάρκεια Υλοποίησης: 27-11-2015 έως 04-12-2015
Ωράριο: 20:00 μμ έως 02:00 πμ

• ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Πρόκειται για συνεργασία που συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά με το Πανεπιστήμιο και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., για ενημέρωση σχετικά με την προφύλαξη στο γενικό πληθυσμό και ειδικότερα σε νέους. Στο Παιδαγωγικό Τμήμα θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού σε φοιτητές και ενημερωτική ομιλία από επιστημονικό προσωπικό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. την 30η Νοεμβρίου στις 12.00 πμ.

• ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΙΕΚ «ΑΚΜΗ»
Στο σπουδαστήριο την 1η Δεκεμβρίου και στις 10:00 πμ θα παρουσιαστούν σε διεπιστημονικό πάνελ ομιλητών από το χώρο της υγείας τα νέα δεδομένα σχετικά με τον ιό HIV, καθώς και δράσεις του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. σχετικά με την προφύλαξη στο γενικό πληθυσμό αλλά και στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

• ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Η παρέμβαση στον εν λόγω Δήμο θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου παρουσία επιστημονικού και Διοικητικού προσωπικού στην Κεντρική Πλατεία και στον ΗΣΑΠ με stand για την διανομή υλικού σε διερχόμενους πολίτες από τις 10:00 πμ έως τις 15:00μμ

Εξάλλου, το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί δράσεις και στην Θεσσαλονίκη για 15η φορά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του aids την 1η Δεκεμβρίου.

Φέτος η ενημερωτική παρέμβαση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Δ/νσης Δημ. Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης, τη συλλογικότητα HOMOphonia-Thessaloniki Pride, το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και το Thess-CHECKPOINT. Τις δράσεις θα στηρίξουν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους οι φοιτητές τους Τμήματος Νοσηλευτικής του Α.ΤΕ.Ι. Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η ΜΚΟ «Κέντρο Ζωής».

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας AIDS, την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015, θα υλοποιηθούν στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αριστοτέλους σειρά εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της σε θέματα που αφορούν στο HIV/AIDS.

Έντυπο ενημερωτικό υλικό, προφυλακτικά και gadgets θα διανέμονται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015 στις 19:30 στην Πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον») θα πραγματοποιηθεί η αφή κόκκινων κεριών που θα σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (red ribbon), διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS.
Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από σειρά εκδηλώσεων (Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, DJ κ.α.)
Επιπλέον, φέτος για πρώτη φορά, προγραμματίζεται η αποτύπωση του red ribbon με laser στον Λευκό Πύργο κατά τις απογευματινές ώρες( 17:00 έως 00:00) της Τρίτης 1ης Δεκεμβρίου και ομάδα εθελοντών με κόκκινα άνορακ θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα.

Επιπροσθέτως, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, υπό την αιγίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. θα γίνει θεατρικό δρώμενο στην κεντρική σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου του Κ.Θ.Β.Ε., με θέμα την οροθετικότητα και τις ζωές των ανθρώπων που ζουν με τον ιό του HIV.

ΑΦΙΣΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ 1η Δεκέμβρη

Διαβάστε ακόμη:

HIV & AIDS: Ποια είναι η διαφορά που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

«Έχω HIV – Άγγιξέ με» - Ένα κοινωνικό πείραμα που συγκλονίζει (βίντεο)

ΠΟΥ: Όλοι οι φορείς του ιού HIV πρέπει να λαμβάνουν αντιρετροϊκά φάρμακα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ