ΥΓΕΙΑ

Τι να προσέξετε για να μη σας χαλάσουν οι... βαλίτσες το χριστουγεννιάτικο ταξίδι!

Έχετε κλείσει καιρό πριν τα εισιτήρια, έχετε οργανώσει τα πάντα, και η ώρα της αναχώρησης για το πολυπόθητο ταξίδι πλησιάζει.

Τι να προσέξετε για να μη σας χαλάσουν οι... βαλίτσες το χριστουγεννιάτικο ταξίδι!

Κάτι, όμως, μπορεί να πάει τόσο στραβά, ώστε να σταθεί αιτία να μην περάσετε τελικά και τόσο... καλά!

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπεδικών Χειρουργών, οι βαριές βαλίτσες μπορούν να γίνουν η χειρότερη απειλή για τη σωματική σας υγείας τα φετινά Χριστούγεννα, καθώς προκαλούν σημαντικά προβλήματα υγείας στα οποία δεν δίνουμε σημασία.

«Οι ταξιδιώτες των Χριστουγέννων κινδυνεύουν να εκδηλώσουν προβλήματα στην πλάτη, τον αυχένα και τους ώμους, όταν μεταφέρουν με λάθος τρόπο τις βαριές αποσκευές τους. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν προσπαθούμε να σηκώσουμε μια βαριά βαλίτσα, αν θέλουμε να αποφύγουμε επώδυνους μυικούς τραυματισμούς», τονίζεται στη σχετικά ανακοίνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Ορθοπεδικών Χειρουργών.

bigstock Vintage Baggage Tags Vintage 87778736

Τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευθούμε...

- Η καλύτερη λύση είναι να μην τις παραγεμίζουμε και να μοιράζουμε ισομερώς τα πράγματα μας σε περισσότερες από μια βαλίτσες.

- Αν δεν μπορούμε πάντως να αποφύγουμε τη μια βαριά αποσκευή, τότε πρέπει να περπατάμε αργά και σταθερά όταν την μεταφέρουμε, να μην βιαζόμαστε και αν πραγματικά δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος της, τότε να χρησιμοποιούμε βοηθητικά μέσα.

- Όταν σηκώνουμε τις αποσκευές ή τις εναποθέτουμε κάτω, πρέπει να λυγίζουμε τα γόνατα και να κρατάμε ίσια την πλάτη.

-Κατά την άρση, να ρίχνουμε το βάρος στα πόδια κρατώντας τη βαλίτσα κοντά στον κορμό μας.

- Όταν θέλουμε να την τοποθετήσουμε σε κάποια θήκη πάνω από το ύψος του κεφαλιού μας, τότε πρώτα πρέπει να την σηκώνουμε με τα δύο χέρια και αφού την σταθεροποιήσουμε στο ύψος του προσώπου μας, να την σπρώχνουμε προς την θήκη.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν...

- Να είμαστε πολύ προσεκτικοί και όταν αγοράζουμε βαλίτσες, προτιμώντας στέρεες ελαφριές αποσκευές με ροδάκια και ανατομικά χερούλια.

- Για τους λάτρεις των σακιδίων πλάτης είναι σημαντικό οι λαβές να είναι συμμετρικές και ανατομικές, ενώ και τα πράγματα εντός πρέπει να είναι ισομερώς κατανεμημένα ώστε να μην γέρνετε από τη μια ή την άλλη πλευρά.

Διαβάστε επίσης:

Εκφύλιση ωχράς κηλίδας: Το γρήγορο τεστ με το παράθυρο

Στα άδυτα του ανθρώπινου σώματος μέσα από ένα βίντεο!

Κυτταρίτιδα: Οι 6 τροφές που την επιδεινώνουν