ΥΓΕΙΑ

Κοινόχρηστο πληκτρολόγιο: Τι μπορεί να προκαλέσει στα μάτια σας

Τα πληκτρολόγια των υπολογιστών είναι φορείς αναρίθμητων μικροβίων. Μάλιστα η συχνή εναλλαγή των χρηστών πληκτρολογίων βρέθηκε ότι μπορεί να είναι υπεύθυνη για μια συγκεκριμένη οφθαλμική νόσο.

Κοινόχρηστο πληκτρολόγιο: Τι μπορεί να προκαλέσει στα μάτια σας

Αμερικανοί ερευνητές από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών πραγματοποίησαν, με ειδικά μηχανήματα, επιτόπιο τεχνικό έλεγχο στην επιφάνεια των πληκτρολογίων που ήταν διαθέσιμα σε κολέγιο της χώρας, με στόχο τη διαπίστωση τυχόν ύπαρξης βακτηριδίων.

Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Ωστόσο, όταν μετέφεραν τα ίδια πληκτρολόγια στο εργαστήριο, ώστε να ανιχνευθούν με πιο ευαίσθητες συσκευές ελέγχου, διαπίστωσαν ότι τα εν λόγω αντικείμενα ήταν όντως φορείς μικροβίων που μπορούν να οδηγήσουν στην εκδήλωση επιπεφυκίτιδας.

bigstock beautiful young woman holding 76338377

Όπως επισημαίνουν οι Αμερικανοί επιστήμονες, τα πληκτρολόγια μπορούν να αποτελέσουν φορείς μετάδοσης μικροβίων στον ίδιο βαθμό, όσο και άλλες επιφάνειες.

Είναι γνωστό ότι μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν διάρροια, γρίπη ή άλλα νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος, επιβιώνουν σε διάφορες επιφάνειες για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντοτε με τα δεδομένα, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα μικρόβια που δύνανται να προκαλέσουν επιπεφυκίτιδα και για το λόγο αυτό τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά.

Διαβάστε επίσης:

Δε φαντάζεστε πόσα μικρόβια κουβαλά μια οδοντόβουρτσα...

Τα 4 επικίνδυνα μικρόβια που κρύβονται στην άμμο και τις πισίνες

Με ποιον τρόπο πρέπει να πλένετε ορισμένα φρούτα και λαχανικά