ΥΓΕΙΑ

Ημικρανίες: Πόσο νερό πρέπει να πίνετε για να μειώσετε την έντασή τους

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού, ανάμεσα στα άλλα οφέλη που έχει, φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην αντιμετώπιση των ημικρανιών.

Ημικρανίες: Πόσο νερό πρέπει να πίνετε για να μειώσετε την έντασή τους

Μελέτη έδειξε ότι οι πάσχοντες από πονοκεφάλους και ημικρανίες μπορεί να νιώσουν καλύτερα αν αυξήσουν την κατανάλωση νερού.

Την μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, στην Ολλανδία, μετά την παρατήρηση σε ασθενή, ο οποίος όταν αναγκάστηκε να αυξήσει την κατανάλωση νερού λόγω ουρολογικού προβλήματος, είδε τις ημικρανίες του να αραιώνουν και να γίνονται πιο υποφερτές.

Οι ερευνητές επιστράτευσαν περισσότερους από 100 εθελοντές, οι οποίοι παρουσίαζαν συχνά μέτριους ή δυνατούς πονοκεφάλους, συμπεριλαμβανομένων ημικρανιών.

bigstock Woman with headache against me 82615919

Στους πάσχοντες δόθηκαν διάφορες οδηγίες για να καταπραΰνουν την ταλαιπωρία τους, όπως να μειώσουν το στρες, να κοιμούνται περισσότερο και να αποφεύγουν την καφεΐνη.

Στους μισούς, όμως, συνέστησαν να αυξήσουν την συνηθισμένη πρόσληψη υγρών κατά 1,5 λίτρο ή 7 ποτήρια νερό την ημέρα.

Έπειτα από τρεις μήνες, όσοι έπιναν τόσο πολύ νερό, είχαν παρουσιάσει σημαντική βελτίωση της κατάστασής τους.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το όφελος του νερού πιθανώς οφείλεται στο placebo effect, δηλαδή οι ασθενείς αισθάνονται καλύτερα, παρότι δεν αλλάζει κάτι στην φυσιολογία του οργανισμού τους.

Διαβάστε επίσης:

Ημικρανίες: Εσείς γνωρίζετε ποιο καιρικό φαινόμενο τις επιδεινώνει;