ΥΓΕΙΑ

Αθλητικό σουτιέν: Τέσσερα «σημάδια» ότι δεν επιλέξατε το σωστό

Το αθλητικό σουτιέν πρέπει να παρέχει επαρκή υποστήριξη ώστε η γυμναστική να είναι άνετη και πιο ξεκούραστη χωρίς να προκαλεί πόνο στον αυχένα ή την πλάτη. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες με μεγάλο στήθος, η επιλογή του κατάλληλου αθλητικού σουτιέν είναι... μεγάλη υπόθεση.

Αθλητικό σουτιέν: Τέσσερα «σημάδια» ότι δεν επιλέξατε το σωστό

Εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα παρακάτω «σημάδια», μάλλον το αθλητικό σουτιέν που επιλέξατε δεν είναι το σωστό.

1. Είναι πολύ χαλαρό στην περιοχή του στήθους

Η λωρίδα υφάσματος που καλύπτει το στήθος πρέπει να εφαρμόζει τέλεια και να «αγκαλιάζει» τη βάση του στήθους. Πρέπει το αθλητικό σουτιέν να είναι κάπως σφιχτό –ή τουλάχιστον πιο σφιχτό από το συμβατικό σουτιέν που χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητά σας– και να μη μετατοπίζεται όταν κουνάτε τα χέρια ή τους ώμους σας.

2. Οι ράντες είναι πολύ λεπτές ή πολύ κοντές

Οι ράντες δεν πρέπει να πιέζουν πολύ τους ώμους για να αποφύγετε πόνο και ερεθισμούς στο σημείο επαφής με το δέρμα και πόνο στον αυχένα. Όσο μεγαλύτερο είναι το στήθος, τόσο πιο φαρδιές πρέπει να είναι οι ράντες του αθλητικού σουτιέν.

3. Δεν κρατά το στήθος στη θέση του

Ανάλογα με το μέγεθος του στήθους, μπορείτε να επιλέξετε είτε ένα σουτιέν σχετικά σκληρό που πιέζει ελαφρώς το στήθος για να μένει σταθερό είτε ένα σουτιέν που διαθέτει δύο ξεχωριστές «θήκες» για να παρέχει επαρκή υποστήριξη. Επίσης, το αθλητικό σουτιέν πρέπει να έχει αρκετό ύφασμα στο μπροστινό του μέρος ώστε να σας προστατεύσει από... ατυχήματα κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

4. Απορροφά τον ιδρώτα σαν σφουγγάρι

Όπως τα αθλητικά ρούχα έτσι και τα αθλητικά σουτιέν πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ειδικά υφάσματα που «αναπνέουν» ώστε να μη συγκρατούν τον ιδρώτα. Αναζητήστε ένα σουτιέν με διχτυωτές λεπτομέρειες είτε εσωτερικά είτε στο πλάι ή στην πλάτη.

Πηγή: health.com

Δείτε κι αυτό:

Οι 5 χρυσοί κανόνες της επιλογής σουτιέν

Επιλογή σουτιέν ανάλογα με το σχήμα του στήθους – Οδηγός με φωτογραφίες

Κάθε πότε να πλένετε τα σουτιέν σας