ΥΓΕΙΑ

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε σεντόνια

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από αμερικανική έρευνα, σύμφωνα με τα οποία ο μέσος Αμερικανός αλλάζει σεντόνια κάθε 24 ημέρες!

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε σεντόνια

Ειδικότερα, οι αδέσμευτοι κοιμούνται στα ίδια σεντόνια επί τουλάχιστον 37 ημέρες, ενώ οι παντρεμένοι και όσοι έχουν σχέση 22 ημέρες.

Αναφορικά με τον διαχωρισμό ανδρών/γυναικών που έχουν σχέση, οι μεν άνδρες κοιμούνται στα ίδια σεντόνια επί 29 ημέρες, ενώ οι γυναίκες επί 19.

Τα πράγματα όμως είναι ακόμη χειρότερα για τους αδέσμευτους, οι οποίοι περιμένουν 45 ολόκληρες ημέρες για να αλλάξουν σεντόνια!

Την έρευνα πραγματοποίησε η Mattress Advisor, εταιρεία που παρέχει κριτικές και βαθμολογίες για στρώματα σε δείγμα 1.000 Αμερικανών.

sentonia

Σε αντίθεση με τα πιο πάνω ευρήματα, οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να αλλάζουμε σεντόνια μία φορά την εβδομάδα και σε κάθε περίπτωση να μην τα αφήνουμε για πάνω από 15 ημέρες, καθώς ευνοείται η συσσώρευση αλλεργιογόνων και μικροβίων στο κρεβάτι.

Οι ειδικοί τονίζουν επίσης ότι όταν τα σεντόνια είναι φρεσκοπλυμένα, η μυρωδιά και η απαλότητά τους συμβάλλουν σε ποιοτικότερο ύπνο.

Η έρευνα έδειξε ότι όταν εμπλέκεται το σεξ, η κατάσταση βελτιώνεται, χωρίς ωστόσο να γίνεται ιδανική. Οι άνδρες περιμένουν κατά μέσο όρο 18 ημέρες για να αλλάξουν τα κλινοσκεπάσματα τους μετά από μια καυτή νύχτα, ενώ οι γυναίκες περιμένουν μόλις δύο.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται γυμνοί ή δεν κάνουν ντους πριν πέσουν για ύπνο, περιμένουν 19 ημέρες για να βάλουν τα σεντόνια τους στο πλυντήριο.

Διαβάστε επίσης:

Κάθε πότε να πλένετε πιτζάμες, πετσέτες, σεντόνια

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε τα τάπερ και τα ξύλινα σκεύη της κουζίνας