ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Σημάδια ότι πρέπει να αλλάξετε αθλητικά παπούτσια (video)

Σημάδια ότι πρέπει να αλλάξετε αθλητικά παπούτσια (video)

Είτε ασχολείστε ενεργά με τον αθλητισμό είτε όχι, σίγουρα έχετε κάποιο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, τα οποία φοράτε στο περπάτημα ή όταν θέλετε τα πόδια σας να είναι πιο ξεκούραστα.

Πόση διάρκεια ζωής έχει όμως ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών και πότε πρέπει να αντικατασταθούν;

Αν και δεν υπάρχει ακριβής απάντηση σε αυτό, καθώς ο χρόνος αντικατάστασης των παπουτσιών σχετίζεται με τη χρήση τους, ένας γενικός κανόνας είναι μετά 500-600 χιλιόμετρα.

Επειδή αυτό όμως είναι ενδεικτικό και αφορά κυρίως τους επαγγελματίες δρομείς, κάποια σημάδια ότι τα αθλητικά σας χρήζουν αντικατάστασης είναι τα εξής:


Ρυτίδες στη σόλα: Όταν στη σόλα των παπουτσιών εμφανιστούν σχισμές, αυτό σημαίνει ότι τα παπούτσια είναι ταλαιπωρημένα και πρέπει να αντικατασταθούν.

Πόνοι: Όταν μια καθημερινή δραστηριότητα (πχ. καθημερινό τρέξιμο 2 χιλιομέτρων) αρχίζει να προκαλεί πόνο στα πόδια, τις κνήμες ή τη μέση, τότε πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο αντικατάστασής τους.

Σύγκριση: Αν δοκιμάσετε το παλιό ζευγάρι αθλητικών και στη συνέχεια ένα νέο, μπορείτε να κάνετε εύκολα τη σύγκριση. Σε περίπτωση που δεν νιώθετε άνετα τα παλιά σας παπούτσια, τότε έφτασε η στιγμή της αντικατάστασής τους.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο αθλητικό παπούτσι – Το τεστ των 60΄΄

Τι είναι ο πρηνισμός και πώς διαλέγουμε αθλητικά παπούτσια

Μη μετράτε θερμίδες! Φορέστε τα αθλητικά που τις μετρούν για εσάς!

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Links

BEST OF NETWORK

PlusQueen