ΥΓΕΙΑ

Χορτοφαγική διατροφή: 7 σημαντικά οφέλη για την υγεία και το περιβάλλον (pics)

Οι λόγοι που οδηγούν τους ανθρώπους να γίνουν vegan, να εξαλείψουν δηλαδή από τη διατροφή τους το κρέας, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά, είναι αρκετοί.

Χορτοφαγική διατροφή: 7 σημαντικά οφέλη για την υγεία και το περιβάλλον (pics)

Για κάποιους, το να είναι vegan αποτελεί τρόπο να βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Δεν είναι απλά χορτοφάγοι αλλά απέχουν συνειδητά από οποιοδήποτε προϊόν έχει παραχθεί από ζώο. Η φιλοσοφία τους παρουσιάζει αρκετές διαφοροποιήσεις ανάλογα με τα διάφορα μέρη του κόσμου, αλλά σε γενικές γραμμές είναι αντίθετοι στην οποιαδήποτε ζωική εκμετάλλευση. Αυτός είναι και ο λόγος που εκτός από προϊόντα διατροφής, δεν χρησιμοποιούν και οποιοδήποτε προϊόν έχει δοκιμαστεί σε ζώα.

Για άλλους, είναι το μέσο βελτίωσης της υγείας τους. Φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, σπόροι, μη επεξεργασμένα δημητριακά, είναι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Η vegan στάση ζωής κερδίζει σταθερά έδαφος τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την Telegraph, διάσημοι vegan είναι μεταξύ άλλων η Ellen Degeneres, η Natalie Portman, ο Samuel Jackson, η Serena Williams και ο Mike Tyson.

Ποιοι είναι όμως οι επιστημονικοί λόγοι για τους οποίους κάποιος θα έπρεπε να υιοθετήσει μια διατροφή χωρίς κρέας;

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι παρακάτω:

Πηγή: Medical Daily

Διαβάστε επίσης:

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν γίνετε χορτοφάγοι

Μπορεί ένα παιδί να είναι χορτοφάγος;

Η φυτοφαγική διατροφή προστατεύει από την καρδιακή ανεπάρκεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ