ΥΓΕΙΑ

Τα πιο βρώμικα αντικείμενα καθημερινής χρήσης

Ορισμένα από τα πιο προσωπικά αντικείμενα που έχετε μαζί σας καθημερινά, μπορεί να περιέχουν περισσότερα μικρόβια από όσο νομίζετε.

Τα πιο βρώμικα αντικείμενα καθημερινής χρήσης

Το κινητό, η τσάντα και τα ρούχα του γυμναστηρίου είναι μόνο μερικά από τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, και «κουβαλούν» πλήθος βακτηρίων.

Προκειμένου να αποφύγετε τα μικρόβια που συσσωρεύονται σε αυτά και τα προβλήματα υγείας που μπορούν να σας προκαλέσουν, φροντίστε να τα καθαρίζετε τακτικά.

Και φυσικά, μην ξεχνάτε ότι το συχνό πλύσιμο των χεριών κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε οποιονδήποτε χώρο κι αν βρίσκεστε, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών σε εσάς και τους γύρω σας.

Κινητό τηλέφωνο

Σύμφωνα με τον μικροβιολόγο του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Charles Gerba, το κινητό τηλέφωνο είναι γεμάτο βακτήρια, για αυτό και θα πρέπει να το καθαρίζετε καθημερινά.

kinito

Τσάντα

Η τσάντα βρίσκεται διαρκώς μαζί σας και έρχεται σε επαφή με πολλές επιφάνειες, όπως το πάτωμα ή ο πάγκος της κουζίνας. Αυτό σημαίνει ότι μεταφέρει πολλά μικρόβια, ειδικότερα αν δεν την πλένετε τακτικά.

tsanta

Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου

«Τα παιδιά αγγίζουν τα πρόσωπά τους κατά μέσο όρο 60 φορές την ώρα, που σημαίνει ότι οτιδήποτε έχουν πιάσει, μπαίνει στα μάτια, τη μύτη ή το στόμα τους, τα οποία είναι τα σημεία εισόδου για τα βακτήρια», εξηγεί ο Δρ. Gerba. «Κρατήστε το κάθισμά τους καθαρό και σκουπίστε τα χέρια τους με απολυμαντικό μόλις τα βγάλετε από το αυτοκίνητο».

paidiko kathisma

Το στρώμα της γιόγκα

Το στρώμα της γιόγκα είναι γεμάτο μικρόβια τα οποία μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στο πρόσωπο και το σώμα. Η λύση για να αποφύγετε προβλήματα υγείας, είναι να το απολυμαίνετε μετά από κάθε χρήση.

stroma

Ρούχα γυμναστικής

Τα ρούχα της γυμναστικής μπορεί να μεταφέρουν παθογόνους παράγοντες όπως ο ρινοϊός και ο σταφυλόκοκκος. Για αυτό ορισμένα ρούχα προπόνησης δεν πρέπει να φοριούνται περισσότερο από μία φορά πριν πλυθούν.

rouxa 3

Πηγή: Reader’s Digest

Διαβάστε επίσης:

Μαξιλάρια, στρώματα, λαμπτήρες: Αντικείμενα καθημερινής χρήσης που σας αρρωσταίνουν (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ