ΥΓΕΙΑ

Οι 5 SOS τροφές κατά της δυσκοιλιότητας

Αν δυσκολεύεσαι, τότε βάλε αυτές τις τροφές στη διατροφή σου

Οι 5 SOS τροφές κατά της δυσκοιλιότητας

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα κοινό πρόβλημα που επηρεάζει περίπου το 20% του πληθυσμού. Η καθυστερημένη διέλευση του παχέος εντέρου ή η μείωση της κυκλοφορίας των τροφίμων μέσω του πεπτικού συστήματος, είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες. Μια δίαιτα χαμηλών ινών, η γήρανση και η σωματική αδράνεια μπορούν επίσης να συμβάλουν στη δυσκοιλιότητα.

Ενώ οι θεραπείες για τη δυσκοιλιότητα περιλαμβάνουν συνήθως καθαρτικά, μαλακτικά κοπράνων και συμπληρώματα ινών, η ενσωμάτωση μερικών τροφών που ενισχύουν την κανονικότητα στη διατροφή σου μπορεί να είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική εναλλακτική λύση.

Δες παρακάτω 5 τροφές με τις οποίες μπορείς να ενισχύσεις τη διατροφή σου και να βοηθήσεις το έντερό σου.

#1. Μήλα

Τα μήλα είναι μια καλή πηγή ινών, με ένα μικρό μήλο (149 γραμμάρια) να παρέχει 3,6 γραμμάρια ινών. Οι ίνες διέρχονται από τα έντερα σου χωρίς πέψη, βοηθώντας στο σχηματισμό κοπράνων και προωθώντας τακτικές κινήσεις του εντέρου. Τα μήλα περιέχουν επίσης έναν συγκεκριμένο τύπο διαλυτής ίνας που ονομάζεται πηκτίνη, η οποία είναι γνωστή για το καθαρτικό της αποτέλεσμα.

Σε μια μελέτη, 80 συμμετέχοντες με δυσκοιλιότητα έλαβαν συμπληρώματα πηκτίνης. Μετά από 4 εβδομάδες, η πηκτίνη επιτάχυνε το χρόνο διέλευσης στο παχύ έντερο, μείωσε τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας και ακόμη βελτίωσε την πεπτική υγεία αυξάνοντας την ποσότητα ευεργετικών βακτηρίων στο έντερο.

Τα μήλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υγιεινό topping για τρόφιμα όπως γιαούρτι, κρέπες και πλιγούρι βρώμης, ή να τα απολαύσεις μόνα τους ως σνακ.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr