ΥΓΕΙΑ

Εγκυμοσύνη: Τροφές πλούσιες σε σίδηρο που πρέπει να καταναλώνετε

Γιατί είναι σημαντική η επαρκής πρόσληψη σιδήρου στην εγκυμοσύνη;

Εγκυμοσύνη: Τροφές πλούσιες σε σίδηρο που πρέπει να καταναλώνετε

Η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι τροφές που καταναλώνει η μέλλουσα μαμά καθημερινά, εξασφαλίζουν την επαρκή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εμβρύου και την υγεία εγκύου και μωρού.

Ο ρόλος του σιδήρου στην εγκυμοσύνη

Ο σίδηρος είναι ένα θρεπτικό συστατικό που έτσι και αλλιώς παίζει σπουδαίο ρόλο στην υγεία του οργανισμού. Ο σίδηρος συμβάλλει στη δημιουργία αιμοσφαιρίνης η οποία μεταφέρει το οξυγόνο στο αίμα και είναι σημαντικό συστατικό της μυοσφαιρίνης που προμηθεύει τους μυς του σώματος με οξυγόνο και δυναμώνει τα οστά. Επιπλέον, είναι απαραίτητος για την παραγωγή πολλών ενζύμων και η επαρκής πρόσληψή τους συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Την περίοδο της εγκυμοσύνης, αυξάνεται η ροή του αίματος στο σώμα της μέλλουσας μητέρας και οι ανάγκες του οργανισμού για σίδηρο αυξάνονται. Επίσης, εκτός απο τη μεταφορά του οξυγόνου από τους πνεύμονες προς τα άλλα μέρη του σώματος, ο σίδηρος συμβάλλει στη μεταφορά του οξυγόνου και προς το μωρό.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr