ΥΓΕΙΑ

Κατάψυξη ωαρίων: Το δώρο της επιστήμης στην σύγχρονη γυναίκα

Η κατάψυξη ωαρίων, γνωστή και ως κρυοσυντήρηση ώριμων ωαρίων, δεν είναι απλά μία επένδυση στο όνειρο, είναι μία επένδυση ζωής για τις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους παιδί, όχι τώρα αλλά στο μέλλον.

Κατάψυξη ωαρίων:  Το δώρο της επιστήμης στην σύγχρονη γυναίκα

Πολλές γυναίκες επιθυμούν να δώσουν μία παράταση στα χρόνια τεκνοποίησης για διάφορους προσωπικούς λόγους και η μέθοδος της κατάψυξης ωαρίων είναι μια ελκυστική επιλογή. Είναι ένας τρόπος να «σταματήσει» το βιολογικό ρολόι της γυναίκας και να διατηρηθούν τα νεότερα και πιο υγιή ωάρια.

Καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν, αυξάνεται η πιθανότητα χρωμοσωμικών ανωμαλιών του εμβρύου όπως και ο κίνδυνος αποβολής, γενετικών ανωμαλιών ή διαταραχών που καθιστούν τη σύλληψη πιο δύσκολη.

Γίνεται αντιληπτό ότι με την κατάψυξη των ωαρίων παραμερίζονται αυτά τα εμπόδια και η γυναίκα μπορεί να αποκτήσει το μωρό που θα αποκτούσε χρόνια πριν. Η κατάψυξη ωαρίων προσφέρει την ευκαιρία διατήρησης της γονιμότητας πριν εξαντληθεί η ωοθηκική εφεδρεία. Όσο νεότερη είναι η γυναίκα, τόσο καλύτερη η ποιότητα των ωαρίων και τόσο περισσότερες οι πιθανότητες για μια μελλοντική εγκυμοσύνη».

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr