ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Η άσκηση στην εγκυμοσύνη μειώνει τις πιθανότητες παιδικής παχυσαρκίας

Η άσκηση στην εγκυμοσύνη μειώνει τις πιθανότητες παιδικής παχυσαρκίας

Η γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μειώνει τις πιθανότητες παχυσαρκίας στα παιδιά μεγαλώνοντας, σύμφωνα με έρευνα.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον  έδειξε ότι η γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζει τη φυσική κατάσταση του παιδιού μεγαλώνοντας. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Science Advance και πραγματοποιήθηκε με  επικεφαλής τον καθηγητή Min Du και τον διδακτορικό του μαθητή, Seok Son.

Σύμφωνα με το τους ειδικούς, η συστηματική άσκηση κατά καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει την παραγωγή του καφέ λιπώδους ιστού στο έμβρυο. Ο καφέ λιπώδης ιστός είναι γνωστός και ως φαιό λίπος έχει την ιδιότητα να παράγει θερμότητα όταν πέφτει η θερμοκρασία του σώματος, για αυτό λέγεται και "καλό" λίπος. Από την άλλη, ο λευκός λιπώδης ιστός είναι υπεύθυνος για την παχυσαρκία, είναι πιο δύσκολο να  καεί για αυτό και είναι γνωστός ως "κακό" λίπος.

Ο καθηγητής Du και ο μαθητής του κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι τα παιδιά των οποίων οι μαμάδες ασκούνται συστηματικά στην εγκυμοσύνη, όχι μόνο έχουν μεγαλύτερη αναλογία καφέ ιστού σε σχέση με το σωματικό βάρος, αλλά μπορούν να κάψουν το "κακό" λίπος πιο γρήγορα.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr