ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Τρόποι προστασίας του μωρού από τα μικρόβια

Τρόποι προστασίας του μωρού από τα μικρόβια

Κρατήστε το μωρό σας μακριά από τα μικρόβια όσο το ανοσοποιητικό του είναι αδύναμο.

Τα μωρά είναι περισσότερο ευάλωτο σε μικρόβια και κάθε είδους βλαβερούς μικροοργανισμούς.

Η πιο συνηθισμένη πηγή μικροβίων, που είναι δύσκολο να ελεγχθεί, είναι οι άνθρωποι. Συγκεκριμένα, τα μέλη της οικογένειας, οι φίλοι και οι γνωστοί που περιβάλλουν το μωρό, αποτελούν την κύρια πηγή μικροβίων για το μωρό. «Οι μολύνσεις σε μικρά μωρά μπορεί να είναι αρκετά σοβαρές και να αρρωστήσουν πολύ γρήγορα», λέει η Tanya Remer Altmann, MD, παιδίατρος.

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε το μωρό σας υγιές

Μπορεί να αναρωτιέστε αν πρέπει πραγματικά να προστατεύσετε το μωρό σας από μικρόβια. Σε τελική ανάλυση, δεν προκαλεί ανοσία η έκθεση σε μικρόβια και αυτό δεν βοηθάει τα μωρά να διατηρηθούν μακροπρόθεσμα υγιή;

Είναι αλήθεια ότι η έκθεση σε μικρόβια κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα πιο ασφαλές. Όταν το σώμα έχει μολυνθεί από ιό, το ανοσοποιητικό σύστημα συνήθως καταλαβαίνει πώς να αμυνθεί. Μάλιστα δεν είναι λίγες φορές που ο οργανισμός καταπολεμά τα μικρόβια χωρίς να αρρωστήσετε.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η σκόπιμη έκθεση του παιδιού σας σε μικρόβια είναι έξυπνη.Λάβετε υπόψη ότι μικρόβια όπως οι ιοί του κρυολογήματος και της γρίπης που είναι συχνά στους ενήλικες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα σε μικρά μωρά. Γι' αυτό τον λόγο, οι ειδικοί τονίζουν ότι οι γονείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις πολλές συναναστροφές σε κλειστούς χώρους τους πρώτους τρεις μήνες - κι αν είναι δυνατόν, τους πρώτους έξι.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr