ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Οι ειδικοί λένε ότι αυτή θα είναι η επόμενη πανδημία!

Θα χτυπάει κυρίως τους άντρες, υποστηρίζουν.

Έρευνα: Οι ειδικοί λένε ότι αυτή θα είναι η επόμενη πανδημία!

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαβήτη, εκτιμάται ότι 420 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη υποφέρουν από κάποια μορφή διαβήτη. Το νούμερο αυτό θα φτάσει τα 630 εκατομμύρια μέχρι το 2045 και κανείς δεν εκπλήσσεται από αυτή την άνοδο από τη στιγμή που ο διαβήτης σχετίζεται άμεσα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Αυτό που εκπλήσσει είναι ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο εκδηλώνεται η νόσος ανάμεσα στα δύο φύλα.



Οι άντρες που υποφέρουν από διαβήτη, και των δύο τύπων, είναι συντριπτικά περισσότεροι από τις γυναίκες και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον τρόπο ζωής. Οι άντρες είναι γνωστό ότι αποφεύγουν να κάνουν αιματολογικές εξετάσεις με τη συχνότητα που τις κάνουν οι γυναίκες. Αυτό έχει σαν άμεση συνέπεια να μην έχουν το γυναικείο προνόμιο της έγκαιρης πρόληψης της νόσου με αποτέλεσμα να το καταλαβαίνουν όταν είναι πλέον αργά.

Το ουροποιητικό σύστημα και οι διαφορές που έχει ανάμεσα στα φύλα δίνει ακόμα μια διαφορά στα συμπτώματα του διαβήτη. Η υπερδιέγερση της ουροδόχου κύστης και η συχνουρία είναι πολύ συχνό φαινόμενο στους άντρες από ότι στις γυναίκες. Ένα σύμπτωμα που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ουρολοιμώξεις αν αφεθεί στην τύχη του.



Τέλος η πιο σημαντική διαφορά για τον διαβήτη ανάμεσα στα δύο φύλα είναι το σεξ. Εκτός από τη μείωση της σεξουαλικής διάθεσης, ο διαβήτης προκαλεί και προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας αν δεν φροντιστεί άμεσα. Το καλό με όλα αυτά τα συμπτώματα, ακόμα και της στυτικής δυσλειτουργίας, είναι ότι με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή μπορούν να εξαλειφθούν.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι να υιοθετηθεί ένας άλλος τρόπος ζωής, πιο υγιεινός που δεν θα καταπολεμήσει μόνο τον διαβήτη, αλλά θα προσφέρει και μια γενικότερη ευεξία. Άσκηση και καλή διατροφή είναι τα καλύτερα «φάρμακα» κατά του διαβήτη και των συνεπειών του.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr