ΥΓΕΙΑ

Τα τρία βασικά οφέλη του Personal Training

Για εμάς που θέλουμε να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση και αναρωτιόμαστε εάν η επιλογή ενός personal trainer είναι η ενδεδειγμένη λύση, παρακάτω θα βρούμε τη απάντηση που ψάχνουμε.

Τα τρία βασικά οφέλη του Personal Training

Είτε είμαστε καινούργιοι στην άσκηση είτε το γυμναστήριο είναι το δεύτερο σπίτι μας, η συνεργασία με τον προσωπικό μας προπονητή μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης που έχουμε θέσει.

Καλό είναι να γνωρίζουμε πως πιστοποιημένος personal trainer, είναι κάποιος που έχει εκπαιδευτεί στη δημιουργία και την εφαρμογή ασφαλών και αποτελεσματικών προγραμμάτων άσκησης για τους πελάτες του. Με άλλα λόγια, θα μας βοηθήσει να ασκηθούμε σωστά και να πετύχουμε αλλαγές στον τρόπο ζωής και στη φυσική μας κατάσταση.

Γιατί να στραφώ σε έναν personal trainer;

Αυξάνει την υπευθυνότητά μας

Ένα από τα πιο απαιτητικά μέρη σχετικά με τη διατήρηση μιας ρουτίνας προπόνησης μπορεί να είναι ακριβώς αυτό - να κάνουμε τις προπονήσεις και να τις κάνουμε με συνέπεια. Εάν κάποιος δεν περιμένει να τον συναντήσουμε στο γυμναστήριο, είναι πολύ πιο πιθανό να το παραλείψουμε, ειδικά εάν προτιμάμε να μείνουμε στο κρεβάτι ή να καθίσουμε στον καναπέ.

Η συνεργασία με έναν personal trainer θα μας δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε για να κάνουμε την προπόνησή μας, αρκετές φορές την εβδομάδα. Μπορεί επίσης να διαπιστώσουμε ότι εργαζόμαστε πιο σκληρά με έναν προπονητή στο πλάι μας από ό,τι θα κάναμε εάν ήμασταν μόνοι μας.

Παρέχει γνώση για την υγεία, τη φυσική κατάσταση και το σώμα μας

Ένας personal trainer δεν είναι εκεί μόνο για να ιδρώσουμε παραπάνω, αλλά κυρίως για να μας μάθει σημαντικά πράγματα για τον οργανισμό και τη φυσική μας κατάσταση.

Αξίζει να γνωρίζουμε πως για να γίνει πιστοποιημένος ένας personal trainer μέσω διαπιστευμένου οργανισμού όπως η Εθνική Ακαδημία Αθλητικής Ιατρικής (NASM) ή το American Council on Exercise (ACE), πρέπει να έχει απολυτήριο λυκείου, καθώς και να είναι πιστοποιημένος για καρδιοπνευμονική ανάνηψη (ΚΑΡΠΑ) και χρήση αυτοματοποιημένου εξωτερικού απινιδωτή (AED).

Αυτό σημαίνει ότι ο προσωπικός μας προπονητής γνωρίζει πολλά για την ανθρώπινη φυσιολογία και τη μηχανική του σώματος, την αλλαγή συμπεριφοράς, την επιστήμη της άσκησης και πολλά άλλα. Μπορεί λοιπόν να μας βοηθήσει να μάθουμε πώς να χρησιμοποιήσουμε τον συγκεκριμένο εξοπλισμό για τη γυμναστική μας και ποιες ασκήσεις θα είναι πιο αποτελεσματικές για εμάς.

Από εκεί και πέρα, μπορεί να μας διδάξει και για μεγαλύτερα θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης, που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Βοηθάει στον καθορισμό στόχων

Ένας personal trainer μπορεί να μας βοηθήσει να θέσουμε ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους με βάση τις προσωπικές μας εμπειρίες και ικανότητες, βοηθώντας μας στην πρόοδο κατά τη διάρκεια επίτευξης των στόχων.

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να συνεργαστούμε με τον προσωπικό μας εκπαιδευτή, για να προσδιορίσουμε τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους μας και, στη συνέχεια, να δημιουργήσουμε από κοινού ένα σχέδιο που θα μας βοηθήσει να τους πετύχουμε.

Ένας personal trainer μπορεί να μας δώσει τα εργαλεία και την υποστήριξη που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε έναν ή και περισσότερους στόχους σχετικά με την υγεία και τη φυσική μας κατάσταση. Με λίγα λόγια, μπορεί να παρέχει υποστήριξη, υπευθυνότητα, εκπαίδευση και εξατομικευμένο σχέδιο δράσης, ώστε να οδηγηθούμε άμεσα στην επίτευξη του στόχου μας.