Ουρολοιμώξεις: Πώς προκαλούνται και πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με φυσικό τρόπο

Έχοντας τον καιρό «σύμμαχό» μας, έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε παραθαλάσσιες εξορμήσεις με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης σε «παραμυθένιους» προορισμούς της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, η πιο αισιόδοξη εποχή του χρόνου κρύβει κάποιες «παγίδες» για την υγεία μας, τις οποίες καλό είναι να έχουμε υπόψη μας. Μία από αυτές είναι η ουρολοίμωξη, μία συνηθισμένη λοίμωξη που παρουσιάζεται ως επί το πλείστον στις γυναίκες, προσβάλλοντας το ουροποιητικό σύστημα και επηρεάζοντας αναπόφευκτα την καθημερινότητά τους. Τι αξίζει, λοιπόν, να γνωρίζουμε για την αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης;

Παρότι δεν πρόκειται για μία ανησυχητική λοίμωξη, τα συμπτώματα που παρουσιάζει είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούν τον ασθενή και να μην του επιτρέπουν να απολαμβάνει, όσο θα ήθελε, τις στιγμές και τις δραστηριότητές του. Οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα, οι ενοχλήσεις στην ευαίσθητη περιοχή και ο πυρετός, είναι μόνο μερικά από αυτά τα συμπτώματα.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για τη θεραπεία της ουρολοίμωξης, τους λόγους που εμφανίζεται και τα συμπτώματα που προκαλεί, ενώ προτείνουμε τον αποτελεσματικό «σύμμαχο», ο οποίος θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την ουρολοίμωξη με φυσικό τρόπο.

Τι προκαλεί την ουρολοίμωξη και πώς μπορούμε να την αποφύγουμε

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η ουρολοίμωξη παρουσιάζεται πιο συχνά στις γυναίκες, ακριβώς επειδή το επιτρέπει η ανατομία του ουροποιητικού τους συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, το μήκος της γυναικείας ουρήθρας είναι μικρότερο από την αντρική, με αποτέλεσμα τα μικρόβια, να φτάνουν πιο γρήγορα και εύκολα στην ουροδόχο κύστη. Έτσι, όταν τα μικρόβια καταφέρουν να εισέλθουν στην ουροδόχο κύστη, πολλαπλασιάζονται επηρεάζοντας σημαντικά τη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος προκαλώντας ουρολοιμώξεις και κυστίτιδες δηλαδή λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης.

Ακριβώς γι’ αυτό, καλό είναι κάθε γυναίκα να είναι ιδιαίτερα σχολαστική με την προσωπική της υγιεινή, ειδικότερα τις ημέρες της περιόδου, να καταναλώνει πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και να μην αναβάλλει για ώρα την επίσκεψή της στην τουαλέτα, διότι η συχνή κατακράτηση ούρων μπορεί να ενισχύσει την εμφάνιση μίας λοίμωξης του ουροποιητικού. Μάλιστα, εξίσου σημαντικό είναι να χρησιμοποιεί προφυλάξεις κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, ενώ τις φορές που φοράει το μαγιό ή το εσώρουχό της, να κάθεται σε καθαρές επιφάνειες και να αποφεύγει την επαφή με την άμμο.

thalassa.jpg

Ποια είναι τα συμπτώματα και πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε

Μέσα από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, έχει αποδειχθεί πως μία στις πέντε γυναίκες θα προσβληθεί μία φορά στη ζωή της από ουρολοίμωξη, ενώ στο 30% έως το 44% των περιπτώσεων, η λοίμωξη δεν θα θεραπευτεί με την αρχική θεραπεία, οπότε θα επανέλθει μετά από ένα διάστημα. Η ουρολοίμωξη παρουσιάζεται μέσα από ένα σύνολο ήπιων ή πιο έντονων συμπτωμάτων, τα οποία διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία και το φύλο του ασθενή, όπως το τσούξιμο κατά την ούρηση, το αίσθημα συχνοουρίας με μικρή ποσότητα ούρων, ο πόνος στην κοιλιά και ο πυρετός. Ωστόσο, η αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης και των συμπτωμάτων της μπορεί να γίνει εύκολα σήμερα με το Mannovit, το οποίο αποτελεί τη φυσική λύση για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ουρολοιμώξεων, την αποφυγή των υποτροπών τους και έχει ευχάριστη, δροσερή γεύση και υπέροχο άρωμα.

Πιο συγκεκριμένα, το Mannovit περιέχει στη σύστασή του 2g D-μαννόζης και 50mg εκχύλισμα κράνμπερυ. Το κράνμπερυ είναι το κόκκινο, ευεργετικό φρούτο που συμβάλλει δραστικά στην πρόληψη και την καταπολέμηση της ουρολοίμωξης, αφού διαθέτει ένα υψηλό ποσοστό προανθοκυανιδίνων που παρεμποδίζουν την πρόσφυση των βακτηριδίων στα τοιχώματα του ουροποιητικού συστήματος και περιορίζουν σημαντικά τη μόλυνση. Όσο για τη μαννόζη, είναι ένα φυσικό σάκχαρο που αναστέλλει την προσκόλληση του Ε. Coli, δηλαδή του βακτηρίου που έχει διαπιστωθεί πως είναι η αιτία για το 95% των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, περιορίζοντας την ικανότητά του να κινείται και να ανεβαίνει στην κύστη.

Κάπως έτσι, το Mannovit συμβάλλει στη θεραπεία της ουρολοίμωξης, ανακουφίζοντας αποτελεσματικά από τα συμπτώματα της κυστίτιδας, προφυλάσσοντάς μας από τις ενδεχόμενες υποτροπές και μειώνοντας τη συχνότητά τους.

mannovit.jpg

Αν θέλουμε, λοιπόν, να απολαμβάνουμε ξέγνοιαστοι κάθε στιγμή του καλοκαιριού, χωρίς να ταλαιπωρούμαστε από τις ενοχλήσεις μίας ανεπιθύμητης ουρολοίμωξης, το Mannovit, το οποίο διατίθεται σε όλα τα φαρμακεία, είναι ο «σύμμαχος» που αξίζει να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά, διαβητικούς, ακόμη και κατά τη διάρκεια της κύησης ή του θηλασμού μέσα από έναν ευεργετικό συνδυασμό δύο παραγόντων, μας προσφέρει μία ολοκληρωμένη θεραπεία από την οξεία κυστίτιδα και άλλες ουρολοιμώξεις, με τον πιο φυσικό τρόπο και κυρίως, με άμεσα αποτελέσματα.

Το Mannovit διατίθεται σε όλα τα φαρμακεία.