ΥΓΕΙΑ

Κρυώνετε συνέχεια; 7 προβλήματα υγείας δίνουν την πιθανή εξήγηση

Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεστε είναι φυσιολογική, είστε ντυμένοι καλά, αλλά εξακολουθείτε να κρυώνετε;

Κρυώνετε συνέχεια; 7 προβλήματα υγείας δίνουν την πιθανή εξήγηση

Το να αισθάνεστε συνεχώς ότι κάνει κρύο, μπορεί να προκαλείται από μια σειρά προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη.

Κάποιοι άνθρωποι έχουν μία φυσική τάση να κρυώνουν περισσότερο από άλλους χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτία.

Οι γυναίκες, για παράδειγμα, έχουν μεγαλύτερη δυσανεξία στο κρύο, κάτι που σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με το χαμηλότερο σωματικό βάρος τους. Τείνουν επίσης να έχουν χαμηλότερο ποσοστό μυϊκής μάζας, η οποία βοηθά στην παραγωγή θερμότητας.

Οι ορμόνες είναι γνωστό ότι επίσης παίζουν ρόλο, καθώς τα οιστρογόνα τείνουν να πυκνώνουν ελαφρώς το αίμα, μειώνοντας έτσι τη ροή του στα μικροσκοπικά τριχοειδή αγγεία που τροφοδοτούν τα άκρα.

Δείτε με ποια προβλήματα υγείας σχετίζεται η δυσανεξία στο κρύο:

Διαβήτης

Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει αναιμία, προβλήματα στα νεφρά και στην κυκλοφορία του αίματος, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν δυσανεξία στο κρύο.

Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί επίσης να βλάψουν τα μικρά αιμοφόρα αγγεία, εμποδίζοντας την κυκλοφορία του αίματος.

Μια άλλη αιτία για το αίσθημα κρύου που σχετίζεται με τον διαβήτη είναι η περιφερική αρτηριακή νόσος, η οποία προκαλεί εναποθέσεις λίπους και στένωση των αιμοφόρων αγγείων προκαλώντας αίσθημα κρύου ιδιαίτερα στα πόδια.

Σιδηροπενική αναιμία

Όταν δεν υπάρχουν αρκετά υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια για να μεταφέρουν οξυγόνο στα όργανα του σώματος, είναι σύνηθες να νιώθουμε κρύο και συμπτώματα κόπωσης ή αδυναμίας. Είναι γνωστό ότι η σιδηροπενική αναιμία προκαλεί κρύα χέρια και πόδια.

Υποθυρεοειδισμός

Ο υποθυρεοειδισμός επιβραδύνει τον μεταβολισμό, οδηγώντας σε πτώση της θερμοκρασίας στον κορμό του σώματος.

Ως αποτέλεσμα, κάποιοι άνθρωποι με χαμηλά επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών μπορεί να αισθάνονται συνεχώς κρύο ή να μην αντέχουν καθόλου το κρύο.

Ο θυρεοειδής αδένας λειτουργεί ως θερμοστάτης και όταν δεν λειτουργεί φυσιολογικά, το σώμα δεν λαμβάνει το κατάλληλο σήμα για την αύξηση της παραγωγής θερμότητας.

Ανεπάρκεια βιταμίνης Β12

Χωρίς αρκετή Β12, το σώμα δεν παράγει αρκετά υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια για να τροφοδοτείται με οξυγόνο όλο το σώμα. Αυτό μπορεί να σας κάνει να τρέμετε και να κρυώνετε, ειδικά στα χέρια και τα πόδια.

Η αναιμία λόγω έλλειψης βιταμίνης Β12 ή φυλλικού οξέος πρέπει να αντιμετωπίζεται το συντομότερο δυνατόν.

Πρόβλημα στην κυκλοφορία του αίματος

Η μείωση της ροής του αίματος λόγω κακής κυκλοφορίας μπορεί επίσης να κάνει τα άκρα σας, όπως τα δάχτυλα των χεριών, τα δάχτυλα των ποδιών, τα χέρια και τα πόδια να αισθάνονται πολύ πιο κρύα από το υπόλοιπο σώμα σας.

Έλλειψη ύπνου

Η θερμοκρασία του σώματος πέφτει στο χαμηλότερο σημείο στη διάρκεια του ύπνου.

Οι ειδικοί συνιστούν να διατηρείτε την κρεβατοκάμαρά σας δροσερή στη διάρκεια της νύχτας, καθώς ένα ζεστό περιβάλλον τείνει να διαταράσσει τον ύπνο σας με αποτέλεσμα να κρυώνετε την επόμενη μέρα.

Αφυδάτωση

Όταν το σώμα δεν έχει αρκετά υγρά, δεν μπορεί να διατηρήσει μια κανονική θερμοκρασία και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερθερμία που προκαλεί συμπτώματα που μοιάζουν με πυρετό, όπως είναι τα ρίγη.

Η σοβαρή αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει αίσθημα κρύου και κηλίδες στα χέρια και τα πόδια.

Τα σημάδια αφυδάτωσης περιλαμβάνουν επίσης σκούρα κίτρινα ούρα, αίσθημα ζάλης, κούραση, ξηρό στόμα και χείλη.

Εάν κρυώνετε συνεχώς, θα πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.

Πηγή: mirror.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ